Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για να αναγνωρίσει τα πτώματα των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας. Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Μιχάιλο Φεντόροφ είπε ότι η χώρα χρησιμοποιεί λογισμικό Clearview AI για να βρει τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νεκρών Ρώσων στρατιωτών και να εντοπίσει τις οικογένειές τους και να τους ενημερώσει για τον θάνατό τους. 

Από εκεί, οι Αρχές στέλνουν μηνύματα σε συγγενείς να κάνουν ρυθμίσεις για τη συλλογή της σορού. «Ως ευγένεια προς τις μητέρες αυτών των στρατιωτών, διανέμουμε αυτές τις πληροφορίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώσουμε τουλάχιστον τις οικογένειες ότι έχασαν τους γιους τους και να τους επιτρέψουμε στη συνέχεια να έρθουν για να πάρουν τα σώματά τους», είπε ο κ. Φεντόροφ.

Αρνήθηκε να διευκρινίσει τον αριθμό των σορών που αναγνωρίστηκαν μέσω της αναγνώρισης προσώπου, αλλά είπε ότι το ποσοστό των αναγνωρισμένων ατόμων που διεκδίκησαν οι οικογένειες ήταν «υψηλό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA