Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυτός είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Αλλοτε δίνει σόου σαν να είναι ένας από τους ηθοποιούς που κάνουν καριέρα στο Χόλυγουντ και άλλοτε σοκάρει με τις δηλώσεις του. Αυτή τη φορά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, φανερά αδυνατισμένος, φόρεσε ένα δερμάτινο τζάκετ και γυαλιά ηλίου, και έδωσε σόου κατά τη δοκιμαστική εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-17. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο δημοσίευσε ένα μονταρισμένο βίντεο με τον ίδιο και δύο αξιωματικούς να ελέγχουν την εκτόξευση και τα πλάνα να θυμίζουν αμερικανική ταινία, γυρισμένη στη Βόρεια Κορέα. 

Διαβάστε ακόμηΒόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θριαμβολογεί για την εκτόξευση «νέου τύπου» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως η δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου είχε ως στόχο να δείξει πόσο ισχυρή είναι η πυρηνική δύναμη της Πιονγιάνγκ αλλά και να αποτρέψει οποιεσδήποτε στρατιωτικές κινήσεις των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή η Κίνα καλεί «όλες τις πλευρές» να δείξουν αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τις δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Εκφράζουμε ανησυχία για την σημερινή κατάσταση», απάντησε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν όταν ρωτήθηκε για τις δοκιμές πυραύλων της Βόρειας Κορέας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA