Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαγνητοσκοπημένο μήνυμα μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων Grammy από τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Οι μουσικοί μας φορούν αλεξίσφαιρα αντί για σμόκιν», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος. «Τραγουδούν στους τραυματίες στα νοσοκομεία, ακόμα και σε εκείνους που δεν μπορούν να τους ακούσουν. Αλλά η μουσική θα νικήσει», συμπλήρωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώ οι εικόνες φρίκης από τη Μπούκα με νεκρούς αμάχους να κείτονται στους δρόμους, στην προσπάθειά τους να βρουν καταφύγιο, κάνουν τον γύρο του πλανήτη.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Οργή για τη σφαγή με νεκρούς στη Μπούκα - Για προβοκάτσια μιλά η Ρωσία

Ο Ζελένσκι κάλεσε τους μουσικούς «να γεμίσουν τη σιωπή» που αφήνουν οι ρωσικές βόμβες «με τη μουσική τους». «Στηρίξτε μας με όποιο τρόπο μπορείτε, αλλά όχι με τη σιωπή σας. Γεμίστε τη σιωπή με μουσική», πρόσθεσε. «Ποιο είναι το αντίθετο της μουσικής; Η σιωπή των κατεστραμμένων πόλεων και των σκοτωμένων ανθρώπων. Αυτός ο πόλεμος δεν μας επιτρέπει να διαλέξουμε ποιος θα επιβιώσει και ποιος θα μείνει στην αιώνια σιωπή», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία υπερασπίζεται την ελευθερία της να «ζήσει, να αγαπήσει, να ηχήσει». 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Ο πόλεμος. Τι θα μπορούσε να είναι πιο αντίθετο στη μουσική;» διερωτήθηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την «εμφάνισή» του μέσω βιντεοσκοπημένου βίντεο στα βραβεία Grammy. Με βραχνή φωνή, ο Ουκρανός πρόεδρος εξήγησε στο κοινό των βραβείων πώς ο πόλεμος φέρνει τη σιωπή του θανάτου και πώς η μουσική μπορεί να βοηθήσει στο να επανέλθει η ειρήνη. 

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Πού κατέγραψε το βίντεο για τα βραβεία Grammy

Σύμφωνα με το Deadline, το βίντεο με το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταγράφηκε σε ένα καταφύγιο πριν από δύο μέρες και «ταξίδεψε» μέχρι το Λας Βέγκας με ειδικό πρωτόκολλο αποστολής, προκειμένου να μην μπορεί να εντοπιστεί η προέλευσή του. «Οι δικοί μας μουσικοί φορούν θωράκιση σώματος αντί για σμόκιν. Τραγουδούν στους τραυματίες. Στα νοσοκομεία. Ακόμα και σ' αυτούς που δεν μπορούν να τους ακούσουν. Όμως η μουσική διαπερνά τα πάντα».

«Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας να ζούμε, να αγαπάμε, να ακουγόμαστε», έλεγε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Και πρόσθεσε: «Στη χώρα μας, πολεμάμε τη Ρωσία που φέρνει φρικτή σιωπή με τις βόμβες της. Νεκρική σιγή. Γεμίστε τη σιωπή με τη μουσική σας. Γεμίστε τη σήμερα, για να διηγηθείτε την ιστορία μας. Στηρίξτε μας με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε. Με οποιονδήποτε αλλά όχι με την σιωπή. Και η ειρήνη θα έρθει».

Ο Ζελένσκι ολοκλήρωσε την ομιλία  του με μια λίστα από ονόματα ουκρανικών πόλεων και τη φράση: «Τις ονειρεύομαι να ζουν ελεύθερες. Ελεύθερες όπως εσείς στη σκηνή των Grammy».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA