Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αλλαγή σελίδας που ευελπιστούσε η αντιπολίτευση στην Ουγγαρία θα πρέπει να περιμένει κι άλλα χρόνια, καθώς ο εθνικιστής ηγέτης χώρα Βίκτορ Ορμπάν , ήταν ο μεγάλος νικητής στη εκλογές εξασφαλίζοντας τέταρτη θητεία στην πρωθυπουργία της χώρας. Η νίκη του αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολη απ' ότι αναμενόταν καθώς παρότι βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με μια ενωμένη αντιπολίτευση κατάφερε να διατηρήσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων στο κοινοβούλιο.

Διαβάστε ακόμη: Ζελένσκι στα Grammy: «Οι μουσικοί μας φορούν αλεξίσφαιρα αντί για σμόκιν»

«Σημειώσαμε μια εκπληκτική νίκη, μια νίκη τόσο μεγάλη που αναμφίβολα μπορούν να τη δουν από το φεγγάρι και σε κάθε περίπτωση ξεκάθαρα από τις Βρυξέλλες», δήλωσε ένας χαμογελαστός Ορμπάν, ο οποίος συχνά έρχεται σε αντιπαράθεση με την ΕΕ και προσέθεσε: «Υπερασπιστήκαμε την κυριαρχία και την ελευθερία της Ουγγαρίας». Ο πόλεμος στη γειτονική Ουκρανία ξέσπασε εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας και ανέτρεψε εντελώς τα δεδομένα. Ο Ορμπάν εμφανίστηκε ως «προστάτης» της Ουγγαρίας, αυτός που μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα, αρνούμενος να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία και να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, οι οποίες θα στερούσαν από τους Ούγγρους το πολύτιμο φυσικό αέριο και πετρέλαιο της χώρας.

Ο Ορμπάν παρουσίασε την απρόσμενη νίκη του ως εκδίκηση ενάντια σε πολλούς «αντιπάλους», κάνοντας λόγο για «τους γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ή ακόμη και τον Ουκρανό πρόεδρο» Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει ευθέως επειδή μένει έξω από τη σύγκρουση. Και όλα αυτά τη στιγμή που και το νέο ακροδεξιό κόμμα Mi Hazank ξεπέρασε το όριο του 5% και κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο. Εκτός από τις βουλευτικές εκλογές οι Ούγγροι κλήθηκαν χθες να ψηφίσουν σε δημοψήφισμα για «την προστασία των παιδιών», σχετικά με το πρόσφατο νομοσχέδιο που απαγορεύει να αναφέρονται «η αλλαγή φύλου και η ομοφυλοφιλία» σε παιδιά κάτω των 18 ετών. Σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα, δεν έχουν συγκεντρωθεί αρκετές έγκυρες ψήφοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA