Οι θηριωδίες των Ρώσων στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας έχουν προκαλέσει παγκόσμιο αποτροπιασμό με τις εικόνες με τα διάσπαρτα πτώματα αμάχων να συγκλονίζουν. Γι αυτό και οι χώρες, η μία μετά την άλλη καταδικάζουν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στην Ουκρανία και ζητούν περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε την Μπούκα και ζήτησε να σταματήσουν τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου, καθώς η συνεχιζόμενη υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων γύρω από το Κίεβο αποκαλύπτει υποτιθέμενες φρικαλεότητες . Ο δήμαρχος της πόλης αποκαλύπτει ότι στον ομαδικό τάφο μπορεί να είναι θαμμένα ακόμα και 300 άτομα, ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως έχουν ανασύρει τουλάχιστον 410 πτώματα.
Το Reader.gr με το War Calendar κάνει ανασκόπηση σε όσα έγιναν σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου, 40ή ημέρα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία:
- Ξεκινά η δίκη για την ανθρωποκτονία του 17χρονου Χρήστου στην Αλίαρτο
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Στον εισαγγελέα σήμερα ο 89χρονος που εισέβαλε με καραμπίνα στον ΕΦΚΑ - Πώς τον εντόπισαν στην Πάτρα
- Βόμβα Κούντροου για «Τα Φιλαράκια»: «Άνδρες σεναριογράφοι είχαν φαντασιώσεις με την Άνιστον και την Κόξ»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.