Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τις 24 Φεβρουαρίου που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιχειρεί με διαδοχικά μηνύματα, αφενός να κρατήσει ψηλά το ηθικό των πολιτών της χώρας του, αφετέρου να λάβει βοήθεια από τα άλλα κράτη. Μέσα σε 40 και πλέον ημέρες η Ουκρανία έχει αλλάξει για πάντα καθώς εκατοντάδες είναι οι νεκροί, ακόμη και άμαχοι και παιδιά, ενώ και οι υποδομές ιδιαίτερα στις πόλεις στα ανατολικά έχουν καταστραφεί.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στη Μπούκα δοκιμάζει τις κόκκινες γραμμές της Δύσης

Αυτές οι 42, για την ακρίβεια, ημέρες όμως έχουν αφήσει το στίγμα τους και πάνω στον ίδιο. Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Ουκρανή δημοσιογράφος Κάτια Γκορτσίνσκαγια, και απεικονίζουν τον πρόεδρο Ζελένσκι, μία ημέρα πριν από τη ρωσική εισβολή, αλλά και προχθές όταν επισκέφθηκε την αιματοβαμμένη πόλη Μπούκα. Δύο φωτογραφίες που είναι σαν να δείχνουν δύο διαφορετικά πρόσωπα και όχι το ίδιο με διαφορά μόλις ενάμιση μήνα. Ο χρόνος φαίνεται να έχει κυλήσει πολύ γρήγορα και να έχει «γεράσει» τον Ζελένσκι.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στην απάντηση του συγκεκριμένου μηνύματος, πολλοί έσπευσαν να παρουσιάσουν και άλλες φωτογραφίες από το παρελθόν με τις αλλαγές σε πρόσωπα κατά τη διάρκεια του πολέμου, με πιο χαρακτηριστικά αυτή του Αβραάμ Λίκολν κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA