Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκάρουν οι εικόνες από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ της Ουκρανίας καθώς έγινε επίθεση με ρουκέτες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 40 άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 100. Τουλάχιστον 4.000 άμαχοι βρίσκονταν στον σιδηροδρομικό σταθμό και προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το Ντονμπάς μετά τις πληροφορίες ότι η Ρωσία θα επικεντρώσει τις επιθέσεις της στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: Βλαντίμιρ Πούτιν: Στην κηδεία του ακροδεξιού Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι με δάκρυα στα μάτια - Προσκύνησε το φέρετρο

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία πως όπως και στη Μπούκα, έτσι και στο Κραματόρσκ, έβαλε στο στόχαστρό της αμάχους. Από την πλευρά της, η Μόσχα χαρακτηρίζει την επίθεση προβοκάτσια. Αρνήθηκε, μέσω του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, πως οι δυνάμεις της είναι υπεύθυνες για την πυραυλική επίθεση στο Κραματόρσκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ρωσία: Αλλη μία προβοκάτσια 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε (ξανά) την Ουκρανία πως κρύβεται πίσω από την επίθεση, αφού ισχυρίστηκε ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι ήταν παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι, σύμφωνα με το RIA. Οι Ρώσοι μιλούν για προβοκάτσια και στη Μπούκα, προάστιο του Κιέβου, όπου βρέθηκαν εκατοντάδες πτώματα που φέρονται να είχαν βασανιστεί και να εκτελεστεί με ειδεχθή τρόπο από τα ρωσικά στρατεύματα, σύμφωνα με τους Ουκρανούς.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το μακάβριο μήνυμα στον πύραυλο

Και ενώ άμαχοι συνεχίζουν να πεθαίνουν στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να αρνείται πως βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις σε βάρος τους, ένα περίεργο μήνυμα εντοπίστηκε πάνω σε έναν από τους πυραύλους που έπεσαν στο Κραματόρσκ. Κι εκεί εξελίσσεται ένας ανηλεής πόλεμος προπαγάνδας. Η φράση «za ditei», που μεταφράζεται «για τα παιδιά» ήταν γραμμένη πάνω σε κομμάτι από πύραυλο τύπου Tochka-U, που σύμφωνα με αναλυτές χρησιμοποιείται και από τις ρωσικές δυνάμεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί υποστηρίζουν ότι στην ρωσική γλώσσα, η ετυμολογία της φράσης αυτής είναι «για τα παιδιά (προς υποστήριξή τους)» και όχι «για τα παιδιά (προορίζεται ο πύραυλος)».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Φιλορωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει στο Telegram ότι ρωσικά πυρά έπληξαν συγκεντρωμένες θέσεις Ουκρανών στο Κραματόρσκ, ενώ βίντεο από το Σαχτιόρσκ δείχνουν την εκτόξευση πυραύλων. Ρωσικά κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν με πύραυλο στο Κραματόρσκ. Αλλά Ρώσος δημοσιογράφος είχε αναφέρει πως φιλορώσοι στο telegram είχαν ανακοινώσει και οικειοποιηθεί το πυραυλικό χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό!

Ο Ζελένκσι δήλωσε στο φινλανδικό κοινοβούλιο ότι «ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, (βάλλοντας) κατά ενός συνηθισμένου σιδηροδρομικού σταθμού, κατά απλών ανθρώπων, δεν υπήρχαν στρατιώτες εκεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA