Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκάρουν οι εικόνες από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ της Ουκρανίας καθώς έγινε επίθεση με ρουκέτες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 40 άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 100. Τουλάχιστον 4.000 άμαχοι βρίσκονταν στον σιδηροδρομικό σταθμό και προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το Ντονμπάς μετά τις πληροφορίες ότι η Ρωσία θα επικεντρώσει τις επιθέσεις της στην περιοχή. Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία πως όπως και στη Μπούκα, έτσι και στο Κραματόρσκ, έβαλε στο στόχαστρό της αμάχους. Από την πλευρά της, η Μόσχα χαρακτηρίζει την επίθεση προβοκάτσια. Αρνήθηκε, μέσω του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, πως οι δυνάμεις της είναι υπεύθυνες για την πυραυλική επίθεση στο Κραματόρσκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Από την άλλη, ο πρόεδρος Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο δήλωσε ότι η χώρα του πρόκειται να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Σε συνέντευξή του στη Süddeutsche Zeitung, ο Φινλανδός πρόεδρος τονίζει πώς υπολογίζει σε μια «τεράστια κοινοβουλευτική πλειοψηφία» για μια αντίστοιχη αίτηση για ένταξη. Σε περίπτωση αίτησης, υποθέτει ότι το ΝΑΤΟ θα λάβει μια «ταχεία» απόφαση.

Το Reader.gr με το War Calendar κάνει ανασκόπηση σε όσα έγιναν σήμερα, Παρασκευή 8 Απριλίου, 44η ημέρα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA