Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας υπερτυχερός στη Γαλλία κέρδισε το αμύθητο ποσό των 199 εκατ. ευρώ στο τζακ ποτ, αλλά η πρώτη του σκέψη είναι να τα δωρίσει για να σωθεί ο πλανήτης, σε μια εποχή που ταλαιπωρείται από την κλιματική αλλαγή. Σκέφτεται να ιδρύσει ένα ίδρυμα για να πετύχει τον στόχο του. Ο «Guy» όπως ονομάζεται ο τυχερός για να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία του, κέρδισε το ποσό τον Δεκέμβριο του 2022 και τώρα σκέφτεται να πραγματοποιήσει το όνειρό του. 

«Κατά την γνώμη μου, η προτεραιότητα είναι η σωτηρία του πλανήτη», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στη γαλλική Le Parisien. «Πρέπει να δράσουμε, είναι έκτακτη ανάγκη. Αν δεν γίνει τίποτα για τον πλανήτη, όλες οι άλλες ενέργειες θα είναι μάταιες. Δεν θα υπάρχουμε», αναφέρει ο υπερτυχερός. Εκείνη την εποχή, το τζακ ποτ ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία του EuroMillions, μιας λοταρίας στην οποία συμμετείχαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τη στιγμή που έμαθα ότι ήμουν ο τυχερός νικητής των EuroMillions, ήθελα να μοιραστώ την τύχη μου». Έτσι και έκανε δημιουργώντας ένα ίδρυμα, το Anyama, που πήρε το όνομά του από μια πόλη στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου πέρασε αρκετά χρόνια κατά την παιδική του ηλικία. «Έχω μεταβιβάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρηματικού βραβείου μου και σταδιακά θα τα δώσω σχεδόν όλα», είπε. Πάντως, τη θέση του «Guy» για τον μεγαλύτερο νικητής του τζακ ποτ πήρε ένας άλλος Γάλλος που κέρδισε το ποσό των 219 εκατομμυρίων ευρώ τον Οκτώβριο του 2021.

Κλιματολόγοι από όλο τον κόσμο ανέφεραν πως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πρέπει να αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα, για να αποτραπούν θανατηφόρες και καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Η ενεργειακή μετάβαση πρέπει να συμβεί εντός αυτής της δεκαετίας, σύμφωνα με την Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA