Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονισμένη είναι η Κύπρος από την απανθρωπιά που επέδειξαν αυτοί που πέταξαν ένα νεκρό νεογνό τυλιγμένο σε μια σακούλα σε δημόσιες τουαλέτες στην Λευκωσία. Το μωρό, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Μέσων της μεγαλονήσου, γεννήθηκε σε άλλο σημείο και οι γονείς ή όποιος το μετέφερε εκεί, το εγκατέλειψαν σε άλλο σημείο και δη στην Πλατεία Σολωμού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το reporter.cy.com το νεογνό που εντόπισε καθαρίστρια, ήταν σε κατάσταση σήψης, ενώ φαίνεται να γεννήθηκε από την μητέρα σε άλλο σημείο και να πετάχτηκε στις τουαλέτες στη συνέχεια. Και αυτό, γιατί όπως προκύπτει από την μαρτυρία της καθαρίστριας, το βράδυ του Σαββάτου είχαν καθαριστεί και κλειστεί οι τουαλέτες, οι οποίες ανοίχτηκαν ξανά στις οκτώ το πρωί της Κυριακής, ενώ στη σκηνή δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε στοιχεία που να δείχνουν πως έγινε γέννα στο συγκεκριμένο σημείο. 

Μετά τον εντοπισμό του νεκρού νεογνού, η καθαρίστρια κάλεσε τις Αρχές, ενώ σήμερα θα διενεργηθεί η νεκροψία-νεκροτομή στο μωρό.  Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, το νεογνό, που είναι αγοράκι, φαίνεται να γεννήθηκε τις τελευταίες ημέρες, ενώ ήταν ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα, γεγονός που δείχνει πρόχειρη γέννα, χωρίς την συμβολή γιατρού, με την Αστυνομία να ερευνά νοσοκομεία και κλινικές, ώστε να διαπιστωθεί εάν οποιαδήποτε λεχώνα ζήτησε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία, εκτιμάται πως το νεογνό γεννήθηκε και στη συνέχεια πετάχτηκε στις τουαλέτες, ενώ σε ό,τι αφορά στο ερώτημα εάν γεννήθηκε ζωντανό ή νεκρό, είναι κάτι που θα απαντήσουν οι ιατροδικαστές. Επίσης, το ερώτημα που αναμένεται να απαντηθεί είναι εάν το νεογνό ήταν πρόωρο ή ολοκληρωμένης κύησης.

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό στάδιο, ενώ άρχισαν να αναζητούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο καταγράφηκε οτιδήποτε που ενδεχομένως να ρίξει φως στην υπόθεση, σε αντίθετη περίπτωση, το έργο των ανακριτών κρίνεται δύσκολο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA