ΔΙΕΘΝΗ
13/04/2022 17:58

Ζόραν Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία - Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με αυτό

Απαντώντας για το εάν είναι πετυχημένη  η «Συμφωνία των Πρεσπών», ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας επεσήμανε: «Πριν από το 2018 ήμασταν γείτονες που δεν μιλούσε και δεν άκουγε ο ένας τον άλλον»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ζόραν Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία - Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με αυτό
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Μιλώντας λίγο πριν την έλευσή του στην Αθήνα, ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, μίλησε για την «Συμφωνία των Πρεσπών», επισημαίνοντας πως «άξιζε» και πως μετέτρεψε «το πρόβλημα σε λύση. Τη σύγκρουση σε συνεργασία και την εχθρότητα σε συμμαχία». Ο ίδιος εκτίμησε πως η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο, τονίζοντας πως: «η πρόοδος είναι εμφανής» και πως δεν υπάρχει καθυστέρηση ή οπισθοδρόμηση.

Απαντώντας για το εάν είναι πετυχημένη η «Συμφωνία των Πρεσπών», ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, επεσήμανε: «Πριν από το 2018 ήμασταν γείτονες που δεν μιλούσε και δεν άκουγε ο ένας τον άλλον, με μία εχθρική στάση μεταξύ μας. Τώρα είμαστε γείτονες, μαζί στο ΝΑΤΟ, με υποστήριξη και συνεργασία πολύ περισσότερο από πριν. Και η Ελλάδα τελικά δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός πως είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑΤΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ