Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνελήφθη ο άνδρας που καταζητείτο για την αιματηρή επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης. Από τη στιγμή της επίθεσης, χθες 12/4, οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του άνδρα που πραγματοποίησε την επίθεση στο μετρό του Μπρούκλιν.

Πρόκειται για τον Φρανκ Ρ. Τζέιμς, ετών 62. Συγκεκριμένα, οι νεοϋορκέζικες αρχές αναφέρουν ότι «ο Τζέιμς νοίκιασε ένα φορτηγό U-Haul που μπορεί να σχετίζεται με την επίθεση. Το κλειδί βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. «Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε εάν έχει κάποια σύνδεση με το μετρό», δήλωσε ο επικεφαλής των ντετέκτιβ της NYPD, Τζέιμς Έσιγκ.

Πολλοί άνθρωποι πυροβολήθηκαν και εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν σε έναν σταθμό του μετρό της πόλης της Νέας Υόρκης, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 29. Σε βίντεο που προβλήθηκε από το CBS, φαίνεται ο κύριος ύποπτος, που φοράει πορτοκαλί γιλέκο και μάσκα, ενώ κουβαλάει μια βαλίτσα κι ένα σακίδιο, κοντά στον σταθμό του μετρό

Μάρτυρες περιέγραφαν τον δράστη τη επίθεσης ως έναν «μαύρο άνδρα», με ύψος περίπου 1.65 και «σωματώδη», ο οποίος φορούσε ένα «πράσινο και πορτοκαλί γιλέκο εργασίας» και μια γκρι μπλούζα με κουκούλα. Στοιχεία που εν τέλει ταίριαξαν με την εικόνα του Φρανκ Τζέιμς.

Ενα επιπλέον στοιχείο που φαίνεται πως ήταν επιβαρυντικό για εκείνον, ήταν ένα φορτηγάκι αμερικανικής εταιρείας ενοικίασης οχημάτων και εξοπλισμού που εντοπίστηκε από την αστυνομία έπειτα από κλειδιά που βρήκε στο σημείο της επίθεσης. Ο Τζέιμς είχε νοικιάσει ένα τέτοιο όχημα και μάλιστα φέρεται να διέμενε μέσα σε αυτό.

«Κύριε Δήμαρχε, είμαι θύμα του προγράμματος ψυχικής υγείας σου. Είμαι 62 ετών γεμάτος μίσος, θυμό και πίκρα» έλεγε ο Τζέιμς ζητώντας μέσα από τα βίντεο, απαντήσεις για το τι έκανε ο δήμος της Νέας Υόρκης για τους άστεγους.

Στις 08:24 (τοπική ώρα, 15:24 ώρα Ελλάδας), ώρα αιχμής, ο άνδρας που φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα «έριξε δύο καπνογόνα γεμίζοντας καπνό το βαγόνι του μετρό. Στη συνέχεια άνοιξε πυρ εναντίον των επιβατών την ώρα που ο συρμός εισερχόταν στον σταθμό της 36ης οδού», στη συνοικία Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν, εξήγησε η Σίγουελ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA