Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι πολίτες θα πρέπει να αρχίσουν να αξιολογούν τον προσωπικό τους κίνδυνο για μόλυνση, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται ξανά, τόνισε σε συνέντευξή του ο Αντονι Φάουτσι στις ΗΠΑ. Κάθε άτομο θα πρέπει να κάνει έναν υπολογισμό για το ύψος του κινδύνου που διατρέχει και θέλει να αναλάβει, όταν πηγαίνει σε δείπνα σε εσωτερικούς χώρους ή άλλες εκδηλώσεις. 

Διαβάστε ακόμη: Σαγκάη: Δραματικές εικόνες μέσα από τα Covid camps – Στριμωγμένοι ασθενείς ο ένας δίπλα στον άλλον

Ο Αντονι Φάουτσι, μάλιστα, επισημαίνουν ότι οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν τις εξής ερωτήσεις στους εαυτούς τους: 

  • Ποια είναι η ηλικία μου; 
  • Ποια είναι η κατάσταση της υγείας μου; 
  • Έχω εμβολιαστεί πλήρως; 
  • Υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι που είναι ευάλωτοι και που αν τους μεταδώσω τον ιό, μπορεί να προκύψει πρόβλημα;

Ο Αντονι Φάουτσι σημείωσε ότι περίπου οι μισές πολιτείες στις ΗΠΑ αναφέρουν αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας εξακολουθεί να βρίσκεται στην «πράσινη ζώνη», όπου δεν απαιτείται κάλυψη σε εσωτερικούς χώρους. Δραματικές αυξήσεις βέβαια παρουσιάζονται, όταν υποχωρούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Για παράδειγμα, έπειτα από μια μεγάλη ετήσια εκδήλωση στην Ουάσιγκτον στις αρχές του μήνα, όπου αναμειγνύονται δημοσιογράφοι και κυβερνητικοί ηγέτες, περίπου 67 άτομα βρέθηκαν θετικά μεταξύ 600 παρευρισκομένων.

Ο Αντονι Φάουτσι προέτρεψε όσους είναι επιλέξιμοι να εμβολιαστούν και να κάνουν και ενισχυτικές δόσεις, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να ζει κανείς με τον ιό στην κοινότητα. Στο μεταξύ, σημείωσε ότι η ομάδα δημόσιας υγείας παρακολουθεί καθημερινά μετρήσεις όπως κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους από COVID-19, καθώς εξαπλώνεται η υποπαραλλαγή BA.2.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA