Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν επέλεξε να τιμήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο ένας Τούρκος σεφ από τα Αδανα. Ο Τούρκος σεφ, Γιασάρ Αϊντίν, έστειλε στη στρατόσφαιρα ένα... κεμπάπ την ημέρα της 61ης επετείου από την πρώτη αποστολή ανθρώπου στο Διάστημα. Ηταν η αποστολή με τον Γιούρι Γκαγκάριν, ο οποίος εκτοξεύθηκε στο Διάστημα στις 12 Απριλίου 1961. 

Διαβάστε ακόμηΡωσία: Το «χαρτί» των πυρηνικών παίζει η Μόσχα για ενδεχόμενη ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Για να στείλει το κεμπάπ στη στρατόσφαιρα προς τιμήν του Γιούρι Γκαγκάριν ο Τούρκος σεφ συσπειρώθηκε με άλλα 30 άτομα και όλοι μαζί χρησιμοποίησαν ένα μετεωρολογικό μπαλόνι, πάνω στο οποίο ήταν το κεμπάπ. «Αφού το κράτησαν για μια συγκεκριμένη ώρα στο Διάστημα, οι εξωγήινοι έστειλαν το κεμπάπ πίσω… μάλλον τους φάνηκε πικάντικο», αστειεύτηκε ο Αϊντίν και πρόσθεσε «θα στείλω ένα πιάτο με λιγότερο πιπέρι την επόμενη φορά».

Η εκτόξευση συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινης Πτήσης στο Διάστημα και πραγματοποιήθηκε την στιγμή που εκατομμύρια μουσουλμάνοι στην Τουρκία ετοιμάζονταν να «σπάσουν» τη νηστεία του Ραμαζανιού. Η ομάδα του σεφ τοποθέτησε μια κάμερα και μια συσκευή παρακολούθησης στο μπαλόνι, ενώ έβαλε το κεμπάπ σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα κουτί από φελιζόλ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA