Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας (CIA) άρχισαν το περασμένο φθινόπωρο να συλλέγουν «ανησυχητικές και λεπτομερείς» πληροφορίες για το σχέδιο μιας «νέας μεγάλης εισβολής» στην Ουκρανία από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος «ταλαντευόταν» εξαιτίας της φιλοδοξίας και της ανασφάλειας που ένιωθε, σύμφωνα με τον διευθυντή της Ουίλιαμ Μπερνς.

Διαβάστε ακόμη: War Calendar: 50 ημέρες από την αρχή του πολέμου – Η Ρωσία απειλεί Φινλανδία και Σουηδία για το ΝΑΤΟ

Μιλώντας σήμερα στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια, στην πρώτη δημόσια ομιλία του από την ανάληψη της ηγεσίας της CIA, πέρυσι, ο Μπερνς ανέφερε ότι οι αμερικανικές πληροφορίες ήταν «ζωτικής σημασίας» για την αντίσταση της Ουκρανίας απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις. Ο επικεφαλής της CIA δεν έκρυψε επίσης τον αποτροπιασμό του για τις δολοφονίες αμάχων στην Μπούκα, λέγοντας πως τα «εγκλήματα» που διέπραξε ο ρωσικός στρατός στην ουκρανική πόλη ήταν «φρικτά».

Μπάιντεν: Θα αποφασίσουμε αν θα στείλουμε ανώτερο αξιωματούχο στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι κορυφαία στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης θα αποφασίσουν σύντομα εάν θα σταλεί ένας ανώτερος αξιωματούχος στο Κίεβο σε ένδειξη υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία. «Αποφασίζουμε τώρα», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους, καθώς ετοιμαζόταν να φύγει για ένα ταξίδι στη Βόρεια Καρολίνα.

Μια πηγή με γνώση του θέματος ανέφερε χθες, Τετάρτη, ότι είναι πιθανό να πήγαινε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ή ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, αλλά ότι ο Μπάιντεν είναι απίθανο να ταξιδέψει εκεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA