Μενού
  • Α-
  • Α+

Η βύθιση του πλοίου Moskva της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας κυριαρχεί στις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, εξαίρει τις 50 ημέρες «αντίστασης» της χώρας του. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή εκρήξεις σημειώθηκαν σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας, ανάμεσα στις οποίες το Κίεβο και η Χερσώνα.

Ένα εργοστάσιο στην περιοχή του Κιέβου, που κατασκευάζει πυραύλους τους οποίους ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως χρησιμοποίησε για να πλήξει το ρωσικό καταδρομικό Moskva, επλήγη στη διάρκεια της νύκτας από ρωσική επίθεση, διαπίστωσαν σήμερα δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην περιοχή. Οι στρατιωτικές ήττες της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να καταφύγει στη χρήση τακτικού πυρηνικού όπλου, ή πυρηνικού όπλου μικρής ισχύος, στη χώρα. Η προειδοποίηση αυτή ήρθε δια στόματος του επικεφαλής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, κατά τη χθεσινή του ομιλία ενώπιον φοιτητών.

Το Reader.gr με το War Calendar κάνει ανασκόπηση σε όσα έγιναν σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου, 50ή ημέρα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA