Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Σαγκάη έχει θέσει ως στόχο να σταματήσει μέχρι την Τετάρτη (20/4) τη μετάδοση του κορονοϊού έξω από τις περιοχές που έχουν τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, κάτι που θα επιτρέψει στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας να χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς του lockdown και να αρχίσει να επιστρέφει στην ομαλότητα. Η Δέσποινα Αλμπάντη που κατοικεί στη μεγαλούπολη μίλησε για τις απίστευτες εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και την καθημερινότητά της εν μέσω περιοριστικών μέτρων. 

 «Εμείς στο σύμπλεγμά μας μπορούμε να βγούμε από την πόρτα μας. Κυκλοφορούμε μέσα στην κοινότητά μας. Μπορούμε να πάμε να παραλάβουμε ντελίβερι κλπ. Έχει 20 μέρες αυτή η κατάσταση, και για κάποιους παραπάνω. Εμείς κλειστήκαμε μέσα από τις 30 Μαρτίου. Ευτυχώς η κοινότητά μας είναι κλειστή και μπορούμε να βγούμε από την πόρτα μας να περπατήσουμε λίγο. Κάποιοι δεν μπορούν καν να βγουν από την πόρτα του σπιτιού τους», περιέγραψε η Δέσποινα Αλμπάντη στο MEGA.

Διαβάστε ακόμη: Σαγκάη - Ανησυχία για τις εικόνες χάους: «Μήπως έχουν βρει κάτι που δεν μας έχουν πει»

Σχετικά με τον τρόπο που κάνουν τα ψώνια τους, η κυρία Αλμπάντη εξήγησε ότι «πλέον έχουμε μάθει τους γείτονες και μαζευόμαστε όλοι μαζί και λέμε τι ανάγκες έχουμε σε τρόφιμα. Παραγγέλνει ένας και τα παραλαμβάνει και τα διανέμει στη συνέχεια. Έτσι παίρνουμε φαγητό. Τα σούπερ μάρκετ είναι όλα κλειστά, μπορούμε μόνο να παραγγείλουμε μέσω εφαρμογής. Εικόνες με δαγκάνες δεν έχω δει. Έχουμε δει τέτοιες εικόνες σε μια πολύ απόμακρη περιοχή της Σαγκάης, όπου ασθενείς με COVID έμεναν σε κτίριο με άλλους ανθρώπους που δεν είχαν νοσήσει, και εκεί προέκυψε το θέμα».

«Στην Κίνα έχουν πολιτική μηδενικής ανοχής. Η Σαγκάη δεν είχε κλείσει καθόλου και είχε μάλιστα χαλαρά μέτρα. Τώρα ήρθε η μετάλλαξη Όμικρον 2 από το εξωτερικό. Λέγεται ότι η μετάλλαξη αυτή μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα. Εμείς εδώ είμαστε εμβολιασμένοι με δύο δόσεις», σημείωσε και επεσήμανε πως «οι παραλλαγές όλες έρχονται από το εξωτερικό, γιατί εδώ δεν είχαν άλλα κρούσματα. Πιστεύω ότι επειδή 2 χρόνια τώρα είχαν λίγα κρούσματα, τώρα έχουν πανικοβληθεί. Κάθε μέρα μας λένε ότι ξεκινούν άλλες 14 ημέρες καραντίνας, οπότε δεν ξέρουμε πότε θα βγούμε».

Σαγκάη: Στόχος να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού 

Ο στόχος να σταματήσει η διασπορά της COVID-19 μέχρι την Τετάρτη (20/4) απαιτεί από τους αξιωματούχους να επιταχύνουν τα διαγνωστικά τεστ και τη μεταφορά των κρουσμάτων στα κέντρα καραντίνας, σύμφωνα με ομιλία τοπικού αξιωματούχου του Κομμουνιστικού Κόμματος, όπως αναφέρει το Reuters. Ο νέος στόχος της Σαγκάης για «μηδενικά κρούσματα COVID στο επίπεδο της κοινότητας» μέχρι τις 20 Απριλίου ανακοινώθηκε τις τελευταίες ημέρες στα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος και σε οργανισμούς όπως σχολεία, σύμφωνα με τις πηγές. 

Ο κινεζικός ορισμός των μηδενικών κρουσμάτων COVID στο επίπεδο της κοινότητας σημαίνει πως δεν εμφανίζονται νέα κρούσματα έξω από τις περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα. Η Σαγκάη έχει γίνει το επίκεντρο του μεγαλύτερου ξεσπάσματος της νόσου που έχει καταγραφεί στην Κίνα αφότου ο ιός ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 στην Γουχάν και έχει καταγράψει περισσότερες από 320.000 μολύνσεις με COVID από τις αρχές Μαρτίου που άρχισε η αναζωπύρωση. 

Κάτοικοι της Σαγκάης, που βρίσκονται σε lockdown, δυσκολεύονται να βρουν τρόφιμα και έχουν χάσει εισόδημα, ενώ διαμαρτύρονται για το χωρισμό οικογενειών και για τις κακές συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα καραντίνας. Κλειστά εργοστάσια και μποτιλιαρίσματα στις μεταφορές σε πολλά μέρη της Κίνας εξαιτίας των περιορισμών για την COVID-19 έχουν αντίκτυπο στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA