Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη παραμένουν στην πόλη παρά το τελεσίγραφο που έδωσε το Κρεμλίνο ώστε να αποχωρήσουν από την περιοχή με την πόλη να αποτελεί τον μεγάλο στόχο των Ρώσων. Την ίδια στιγμή ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά περισσότερα όπλα για τη χώρα του και προειδοποιεί πως οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να «σβήσουν» από τον χάρτη περιοχές στο Ντονιέτσκ και το Λουχάνσκ.

Διαβάστε ακόμη: «Φρικτή» η κατάσταση στη Μαριούπολη - «Δεν θα παραδοθούμε», λέει ο πρωθυπουργός της χώρας

«Κάθε καθυστέρηση (των παραδόσεων) όπλων, κάθε πολιτική καθυστέρηση δίνει την άδεια στη Ρωσία να αφαιρέσει ζωές Ουκρανών. Έτσι το μεταφράζει η Ρωσία», υποστήριξε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους στο βραδινό διάγγελμά του. Και αυτό ενώ οι ειδικοί εκτιμούν πως η Ουκρανία θα χρειαστεί πολύ περισσότερα βαριά όπλα από όσα διαθέτει στον ανατολικό τομέα της χώρας για να μπορέσει να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση.

Παράλληλα ο πρόεδρος Ζελένσκι «χτύπησε» καμπανάκι για τις περιοχές του Ντονμπάς αναφέροντας πως οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να εξαπολύσουν πολύ σύντομα ευρείας κλίμακας στην περιοχή. «Όπως ακριβώς οι Ρώσοι καταστρέφουν τη Μαριούπολη, θέλουν να σβήσουν από τον χάρτη πόλεις και κοινότητες στις περιφέρειες Ντονιέτσκ και Λουχάνσκ», είπε.

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να ευχαριστήσει τους εταίρους του Κιέβου που «αληθινά βοηθούν όπως μπορούν», ωστόσο επέμεινε ότι «όσοι έχουν όπλα και πυρομαχικά που χρειαζόμαστε και καθυστερούν να μας τα προμηθεύσουν πρέπει να ξέρουν ότι η μοίρα αυτής της μάχης εξαρτάται κι από αυτούς. Η μοίρα ανθρώπων που μπορούν να σωθούν».

Για οικονομική καταστροφή της Ευρώπης μιλά ο Μεντβέντεφ

Από την άλλη πλευρά οι Ρώσοι συνεχίζουν να αντιδρούν στις κυρώσεις που τους έχουν επιβληθεί. Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε την Ευρώπη ότι στην πραγματικότητα θα προκαλέσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στον εαυτό της εάν οδηγήσει το ρωσικό δημόσιο σε πτώχευση. «Η αφερεγγυότητα της Ρωσίας θα μπορούσε να μετατραπεί σε αφερεγγυότητα της Ευρώπης», τόνισε ο Μεντβιέντεφ, που είναι σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας.

Κατηγόρησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ότι έχει σκοπό να οδηγήσει τη χώρα του σε πτώχευση, μιλώντας περί «κρυφής πρόθεσης των μαζοχιστών στις Βρυξέλλες». Προειδοποίησε ακόμη τους Ευρωπαίους ότι μπορεί να βρεθούν μπροστά και σε άλλες απρόσμενες συνέπειες των κυρώσεων που επιβάλλονται στη Μόσχα, όπως υπερπληθωρισμό που «δεν θα μπορεί πλέον να αποδοθεί στους σατανικούς Ρώσους».

Άλλα προβλήματα μπορεί να είναι η έλλειψη βασικών διατροφικών προϊόντων και «κύμα βίαιων εγκλημάτων» λόγω της μαζικής μετανάστευσης από την Ουκρανία στην Ευρώπη, υποστήριξε ακόμη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA