Μενού
  • Α-
  • Α+

Προσχέδιο συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία έστειλε η Μόσχα στο Κίεβο και αναμένει, όπως διεμήνυσε, άμεση απάντηση από την άλλη πλευρά. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, «η Ρωσία υπέβαλε προσχέδιο με ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία με "σαφή γλώσσα" και αναμένει απάντηση».

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Απομακρύνονται γυναίκες και παιδιά από τη Μαριούπολη

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild», επικαλούμενη το ρωσικό πρακτορείο «Ιnterfax», o εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των ρωσικών προτάσεων που εστάλησαν στο Κίεβο. Επιπλέον, εξήγησε ότι η Μόσχα δεν έχει θέσει προθεσμία στο Κίεβο για να απαντήσει στο ρωσικό προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας.

Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ανταλλαγή σχεδίων ειρηνευτικών προτάσεων τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια συνάντησης ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη. Έκτοτε, οι συνομιλίες φαίνεται να έχουν σταματήσει.

Καθώς εξέπνευσε ακόμη ένα τελεσίγραφο για την παράδοση της Μαριούπολης και των μαχητών στο Azovstal, η Ρωσία, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, κατέθεσε στην Ουκρανία προσχέδιο με ειρηνευτικό σχέδιο με «σαφή γλώσσα» και περιμένει απάντηση. «Αυτή τη στιγμή, το έγγραφο μας το οποίο περιλαμβάνει ξεκάθαρους όρους, παραδόθηκε στην ουκρανική πλευρά. Η μπάλα είναι στο δικό τους γήπεδο. Περιμένουμε μια απάντηση» είπε ο Πεσκόφ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Και ενώ η Ρωσία υποστηρίζει ότι έχει καταθέσει προσχέδιο ειρηνευτικού σχεδίου στην Ουκρανία, το σφυροκόπημα της Μαριούπολης συνεχίζεται και η Μόσχα… πανηγυρίζει γιατί, όπως υποστηρίζει, πέντε Ουκρανοί στρατιώτες που υπερασπίζονταν την χαλυβουργία Azovstal, κατέθεσαν τα όπλα και 140 άμαχοι απομακρύνθηκαν.

«Πέντε Ουκρανοί στρατιωτικοί κατέθεσαν τα όπλα και εγκατέλειψαν οικειοθελώς το εργοστάσιο της Azovstal, όπου έχουν οχυρωθεί οι τελευταίοι υπερασπιστές της Μαριούπολης», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας αυτονομιστικής δημοκρατίας του Ντονέτσκ, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα.

Ο Σαρλ Μισέλ στην Ουκρανία

«Η ιστορία δεν θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ κατά τη σημερινή επίσκεψη στη Μποροντιάνκα, κοντά στο Κίεβο. Σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Στην Μποροντιάνκα. Όπως και στην Μπούτσα και πάρα πολλές άλλες πόλεις στην Ουκρανία. Η ιστορία δεν θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί εδώ. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Από την αρχή της εισβολής της στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διαψεύσει τους ισχυρισμούς ότι σκοτώνουν αμάχους και υποστηρίζουν ότι στοχεύουν μόνο στρατιωτικές υποδομές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA