Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας Γάλλος πολίτης που φέρεται να πάσχει από διπολική διαταραχή, επιτέθηκε με μαχαίρι σε ιερέα μέσα σε εκκλησία στην πόλη Νίκαια, το πρωί της Κυριακής, τραυματίζοντάς τον ελαφρά, όμως η ενέργεια αυτή «δεν έχει τρομοκρατικό χαρακτήρα», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Διαβάστε ακόμη: Πάπας Φραγκίσκος: «Λυπηρό να ακούγονται τα όπλα περισσότερο από τις καμπάνες της Ανάστασης»

Την επίθεση έκανε γνωστή ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, μέσω twitter: «Μια επίθεση διαπράχθηκε σήμερα το πρωί σε μια εκκλησία της Νίκαιας. Ο ιερέας τραυματίστηκε, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Αλληλεγγύη προς τους ενορίτες και ευχαριστώ προς τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, που συνέλαβαν γρήγορα τον δράστη.

«Πάσχει προφανώς από διπολική διαταραχή»

Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο», έγραψε ο Ζεράλ Νταρμανέν. Ο δράστης της επίθεσης κατονομάζεται ως Κεβίν, είναι γεννηθείς το 1991 στο Φρεζούς (νότια Γαλλία), γαλλικής υπηκοότητας και διαμένει στη Νίκαια. Δεν είναι γνωστός στις αρχές, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νίκαιας, αγόρασε το μαχαίρι κάποιες ημέρες νωρίτερα. «Πάσχει προφανώς από διπολική διαταραχή» και η ενέργειά του «δεν έχει a priori τρομοκρατικό χαρακτήρα». «Δήλωσε αυθόρμητα στις δυνάμεις της αστυνομίας ότι είναι εβραϊκής πίστης και ότι αυτήν την ημέρα των εκλογών, ήθελε να σκοτώσει τον Μακρόν και εν τέλει στράφηκε εναντίον μιας εκκλησίας», αναφέρει η ίδια αστυνομική πηγή.

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA