Μενού
  • Α-
  • Α+

Η έξοδος των McDonald's από τη Ρωσία της κοστίζει πολλά χρήματα και... φαγητό. Η εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα κλείσει προσωρινά τα εστιατόριά της στη Ρωσία λόγω της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία. Έκλεισε επίσης εστιατόρια στην Ουκρανία. Αυτές οι διακοπές στο McDonald's κόστισαν 127 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμη: Τουλάχιστον 600 τραυματίες από τη ρωσική επίθεση στο Αζοφστάλ

Η McDonald's δήλωσε τον Μάρτιο ότι θα συνεχίσει να πληρώνει τους 62.000 Ρώσους υπαλλήλους της, παρά το κλείσιμο των εργασιών στη χώρα. Ο διευθύνων σύμβουλος Chris Kempczinski πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνομιλίας της Πέμπτης με αναλυτές ότι η εταιρεία υποστηρίζει ασφαλώς και τους Ουκρανούς υπαλλήλους: «Και στις δύο χώρες, συνεχίσαμε να πληρώνουμε τους υπαλλήλους και να παρέχουμε πρόσθετη υποστήριξη». Αυτά τα έξοδα προσωπικού, συν τις πληρωμές για μισθώσεις και προμήθειες, κόστισαν στην εταιρεία 27 εκατομμύρια δολάρια. Τα άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια ήταν από τρόφιμα και άλλα αντικείμενα από τα οποία θα πρέπει να πεταχτού.  Η εταιρεία θα προσφέρει ενημέρωση για τα σχέδιά της στις δύο χώρες μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου, είπε ο Kempczinski.

https://www.instagram.com/p/CYUD5PStaei/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υπήρχαν 847 εστιατόρια McDonald's στη Ρωσία στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με έγγραφο επενδυτών. Μαζί με άλλα 108 στην Ουκρανία, αντιπροσώπευαν το 9% των εσόδων της εταιρείας το 2021. Το κλείσιμο έπληξε τα καθαρά έσοδα της McDonald's, τα οποία μειώθηκαν κατά 28% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου. Στον υπόλοιπο κόσμο πάντως, η εταιρεία σημείωσε κέρδη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA