Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εκκένωση του εργοστασίου χαλυβουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, λιμάνι που πολιορκείται από τους Ρώσους στη νοτιοανατολική Ουκρανία, άρχισε και σχεδόν 100 άμαχοι κατευθύνονται προς το έδαφος που ελέγχεται από το Κίεβο ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ταυτόχρονα, το σχέδιο για απομάκρυνση των αμάχων από άλλες περιοχής της Μαριούπολης αναβλήθηκε για τις 08:00 τοπική ώρα το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ο Γ' Παγκόσμιος έχει ήδη αρχίσει, ο Πούτιν θέλει να εξοντώσει τη Δύση»

«Η απομάκρυνση των αμάχων από το Αζοφστάλ άρχισε. Μια πρώτη ομάδα 100 Ουκρανών αμάχων κατευθύνεται προς το ελεγχόμενο έδαφος (από την Ουκρανία). Αύριο θα τους υποδεχτούμε στη Ζαπορίζια» δυτικά της Μαριούπολης, έγραψε στο Twitter ο Ζελένσκι. «Ευχαριστώ την ομάδα μας! Εργάζονται με τους εκπροσώπους του ΟΗΕ για να απομακρύνουν τους αμάχους που παραμένουν στο έδαφος του εργοστασίου», πρόσθεσε.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και Ria Novosti είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι 40 πολίτες απομακρύνθηκαν σήμερα από το έδαφος του εργοστασίου, που πολιορκείται από τον ρωσικό στρατό, και μεταφέρθηκαν σε εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο της Μόσχας στα ανατολικά. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Ria Novosti, όλοι όσοι απομακρύνθηκαν έχουν εγκατασταθεί σε έναν καταυλισμό με σκηνές στο χωριό Μπεζιμενέ, στα μισά του δρόμου μεταξύ της Μαριούπολης και των ρωσικών συνόρων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέλη του προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού και του ΟΗΕ βοήθησαν στην επιχείρηση εκκένωσης.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 80 άμαχοι απομακρύνθηκαν από την πελώρια χαλυβουργία Αζοφστάλ. «Ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης στο συγκρότημα της χαλυβουργίας Azovstal, σε συντονισμό με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τα μέρη της σύγκρουσης», ανακοίνωσε ο Γενς Λάρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων στη Γενεύη, χωρίς περισσότερες πληροφορίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA