Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο βομβαρδισμός της 16ης Μαρτίου στο θέατρο της Μαριούπολης ήταν η πιο θανατηφόρα γνωστή επίθεση εναντίον αμάχων στον πόλεμο της Ουκρανίας. Νέα έρευνα, όμως, δείχνει ότι ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερος από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως. Πιο αναλυτικά, έως τώρα οι ουκρανικές αρχές και αυτόπτες μάρτυρες εκτιμούσαν ότι περίπου 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή, η οποία κατέστρεψε το κτίριο και άφησε ανθρώπους παγιδευμένους στο καταφύγιο κάτω από το θέατρο.

Διαβάστε ακόμη: Ο χάρτης με τη «Νέα Ρωσία» - Ποια εδάφη χάνει η Ουκρανία

Ωστόσο, μια έρευνα του Associated Press δείχνει τώρα ότι τελικά ήταν περίπου 600 οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην επίθεση. Η έρευνα αξιοποίησε συνεντεύξεις με 23 επιζώντες, διασώστες και ανθρώπους εξοικειωμένους με το καταφύγιο. Επιπλέον, υπόψιν ελήφθησαν οι κατόψεις του θεάτρου, καθώς και φωτογραφίες και βίντεο που τραβήχτηκαν από το εσωτερικό του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από εκείνη την ημέρα. Μάρτυρες και επιζώντες καθοδήγησαν στους δημοσιογράφους μέσα στο κτίριο μέσα από μια τρισδιάστατη κάτοψη, περιγράφοντας δωμάτιο προς δωμάτιο τα σημεία όπου οι άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι υπήρχε περίπου ένα άτομο για κάθε τρία τετραγωνικά μέτρα ελεύθερου χώρου στα δωμάτια και τους διαδρόμους. Είπαν, ακόμη, ότι πάνω από 100 άτομα βρίσκονταν γύρω από την κουζίνα του χώρου τη στιγμή της επίθεσης και ότι όλοι πέθαναν. Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες είπαν ότι περίπου 1.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο κτίριο εκείνη τη στιγμή, ενώ κανείς, συμπεριλαμβανομένων των διασωστών, δεν είδε περισσότερους από 200 ανθρώπους να βγαίνουν ζωντανοί από τα ερείπια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA