Μενού
  • Α-
  • Α+

O Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συναντήθηκε χθες με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Στην αρχή της συνάντησης, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Μπάιντεν για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Οι σχέσεις των χωρών μας, (καθώς και) των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Ο πόλεμος στην Ουκρανία τις έκανε ακόμη ισχυρότερες». «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε οδό για την ειρήνη, για την κατάπαυση του πυρός και για την έναρξη αξιόπιστων διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ντράγκι, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τόνισε, παράλληλα, ότι «στην Ιταλία και στην Ευρώπη, οι άνθρωποι θέλουν να σταματήσουν αυτές οι σφαγές, αυτή η βία. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το τί μπορούμε να κάνουμε για να φέρουμε την ειρήνη».

«Ο Πούτιν νόμιζε ότι θα μας δίχαζε, αλλά απέτυχε. Όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία προκάλεσαν μια δραστική αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήμασταν κοντά και τώρα είμαστε ακόμη πιο κοντά, και ξέρω ότι μπορούμε να βασιστούμε στην στήριξή σας, ως ειλικρινή φίλου της ΕΕ και της Ιταλίας» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA