Μενού
  • Α-
  • Α+

Χάος επικράτησε σε πτήση της Wizz Air από το Λονδίνο προς την Κρήτη το βράδυ της Τρίτης, όταν ένας οξύθυμος Βρετανός επιβάτης ξυλοκόπησε άλλους συνεπιβάτες, καθώς και τον ίδιο τον πιλότο, σύμφωνα με άτομα που παρακολούθησαν το περιστατικό. Ο τσακωμός άρχισε λίγο μετά την προσγείωση της πτήσης στο αεροδρόμιο των Χανίων και είχε σαν συνέπεια γυναίκες και άνδρες να τραυματιστούν.

Διαβάστε ακόμη: Γαλλία: Είκοσι γυναίκες κατηγορούν γνωστό δημοσιογράφο για βιασμό και σεξουαλική επίθεση

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο Βρετανός επιβάτης και ένας φίλος του - αμφότεροι γύρω στα 30 - με τον οποίο ταξίδευαν μαζί, είχαν κακή συμπεριφορά καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης (είχε ξεκινήσει από το Γκάτγουικ του Λονδίνου) και ξέφυγε από τα όρια, όταν τον ενημέρωσαν ότι η αστυνομία θα τον συνόδευε στο αεροδρόμιο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οι δύο άνδρες συνέχιζαν να είναι έξαλλοι και χτύπησαν ακόμα και τον πιλότο. Όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τη Sun, οι δύο άνδρες - περίπου 30 ετών - είχαν καταναλώσει μαζί με ακόμη έναν περίπου ένα λίτρο βότκα. Χαρακτηριστικά, μια 37χρονη επιβάτης της πτήσης δήλωσε: «Ήταν ένα απόλυτο χάος. Ήταν πολύ επιθετικοί καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης. Όταν η αεροσυνοδός τους είπε πως θα κατέβαιναν από το αεροπλάνο όταν προσγειωνόμασταν και θα είχαν αστυνομική συνοδεία, εκείνοι αγρίεψαν κι άλλο. Κάποιοι πήγαν να τους συγκρατήσουν, αλλά ξεκίνησαν να τους γρονθοκοπούν. Ο... βγήκε έξω και ο ένας τον χτύπησε και αυτόν. Φαινόταν εντάξει, αλλά ήταν αρκετά ταραγμένος. Ήταν ντροπιαστικό».

Το περιστατικό ήταν τόσο έντονο που οι αστυνομικοί έσυραν τον - ματωμένο πλέον - Βρετανό, με το παντελόνι του να έχει πέσει όλο κάτω και να φτάνει στους αστραγάλους του. Άλλη αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε: «Οι δύο άνδρες ήταν εμφανώς μεθυσμένοι και έπιναν στο αεροδρόμιο από τις 10 το πρωί. Ξέραμε ότι θα είχαμε μπελάδες από τη στιγμή που κάθισαν στη θέση κάποιου άλλου και τον έβριζαν. Έμεινα έκπληκτη που τους άφησαν να πετάξουν, καθώς ήταν επιθετικοί πριν καν απογειωθούμε».

Σύμφωνα με την ίδια, οι επιβάτες δεν έλεγαν κάτι γιατί «έκαναν επίθεση στους πάντες και έλεγαν "όταν κατεβούμε από αυτό το αεροπλάνο θα σε συντρίψω". Κάπνιζαν κατά τη διάρκεια της πτήσης και έπιναν. Συνέχισαν να τους δίνουν αλκοόλ, παρά το γεγονός ότι οι επιβάτες έλεγαν στις αεροσυνοδούς ότι μάλλον είχαν πιει ήδη πολύ».

Εκπρόσωπος της WizzAir δήλωσε σχετικά: «Στην πτήση W95741 της Wizz Air από το Gatwick στα Χανιά, ένας επιβάτης εμφανίστηκε απείθαρχος. Το πλήρωμα καμπίνας χειρίστηκε την κατάσταση και ανέφερε το περιστατικό στις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες συνέλαβαν τον επιβάτη κατά την άφιξη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA