ΔΙΕΘΝΗ
13/05/2022 14:57

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Δεν βλέπουμε θετικά την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενέπλεξε και την Ελλάδα στο θέμα, λέγοντας ότι στο παρελθόν το ΝΑΤΟ είχε κάνει το ίδιο λάθος και με την χώρα μας, εννοώντας όταν την ενέταξε το ΝΑΤΟ στο στρατιωτικό του σκέλος ενώ είχε αποχωρήσει το 1974 και την είχε επανεντάξει το 1980

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Δεν βλέπουμε θετικά την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Βέτο είναι πιθανό να ασκήσει η Τουρκία στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Αυτό φαίνεται πως προκύπτει από τη δήλωση που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε ότι η Τουρκία δεν βλέπει θετικά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις όσον αφορά στην Σουηδία και τη Φινλανδία, αλλά δεν τις βλέπουμε θετικά».

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενέπλεξε και την Ελλάδα στο θέμα, λέγοντας ότι στο παρελθόν το ΝΑΤΟ είχε κάνει το ίδιο λάθος και με την χώρα μας, εννοώντας όταν την ενέταξε το ΝΑΤΟ στο στρατιωτικό του σκέλος ενώ είχε αποχωρήσει το 1974 και την είχε επανεντάξει το 1980. Αν τελικά η Τουρκία αποφασίσει να ασκήσει βέτο σε αίτημα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αυτό θα προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στο εσωτερικό της συμμαχίας και θα δείξει ότι τελικά η στάση της ήρεμης δύναμης που επιχειρεί να εμφανίσει στο ουκρανικό είναι επίπλαστη.

Στην πρόσφατη επίσκεψη της στην Τουρκία, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, ανέφερε πως θα ήθελε να υπάρξει αρραγές μέτωπο σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΝΑΤΟ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ