ΔΙΕΘΝΗ
16/05/2022 10:56

Ρωσία για Φινλανδία - Σουηδία: Λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις η ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ χαρακτήρισε την απόφαση τόσο της Φινλανδίας όσο και της Σουηδίας να αιτηθούν ένταξη στο ΝΑΤΟ ως λάθος το οποίο θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις - Δεν θα δεχθεί την ένταξή τους η Ρωσία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ρωσία για Φινλανδία - Σουηδία: Λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις η ένταξη στο ΝΑΤΟ
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Ως λάθος το οποίο θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις χαρακτήρισε την απόφαση τόσο της Φινλανδίας όσο και της Σουηδίας να αιτηθούν ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, υποστήριξε πως ασφάλεια των δύο κρατών ως αποτέλεσμα της αναμενόμενης ένταξής τους στη Συμμαχία δεν θα ενισχυθεί και η Μόσχα δεν θα αποδεχθεί αυτή την κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη: NATO: Τι θα αλλάξει με την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας - Οι επόμενες κινήσεις

«Η κατάσταση, φυσικά, αλλάζει ριζικά υπό το πρίσμα των όσων συμβαίνουν. Όλα αυτά είναι μια αντανάκλαση μιας απολύτως ψευδούς και στρεβλής αντίληψης για το τι συμβαίνει στον κόσμο από πολιτικούς κύκλους στη Δύση και, ειδικότερα, στις χώρες της βόρειας Ευρώπης. Το γεγονός ότι η ασφάλεια της Σουηδίας, όπως και η Φινλανδία, δεν θα ενισχυθεί ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, είναι προφανές για εμάς», είπε σε δημοσιογράφους στη Μόσχα.

Η κίνηση των δύο ιστορικά ουδέτερων χωρών σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην αρχιτεκτονική ασφαλείας της Ευρώπης εδώ και δεκαετίες και γίνεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας χαρακτήρισε επίσης λάθος τα σχέδια της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ με εκτεταμένες συνέπειες. «Πρόκειται για ακόμη ένα σοβαρό λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις (…) Αυτό είναι το επίπεδο όσων λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις σήμερα», εκτίμησε.

«Γενικά το επίπεδο της στρατιωτικής έντασης θα αυξηθεί, η προβλεψιμότητα θα μειωθεί. Είναι κρίμα που η κοινή λογική θυσιάζεται στο βωμό κάποιων φανταστικών ιδεών για το τι θα πρέπει να συμβεί σε αυτή την κατάσταση», επεσήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΑΤΟ ΡΩΣΙΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ