ΔΙΕΘΝΗ
16/05/2022 18:49

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι προσπαθούν να κάνουν τη μεγαλύτερη πλαστογράφηση που έγινε ποτέ, λέει το Κίεβο

Η Ρωσία ετοιμάζει μια ευρείας κλίμακας πλαστογράφηση «μαρτυριών» ότι οι «Eνοπλες Dυνάμεις της Ουκρανίας» κατέστρεψαν τη Μαριούπολη - Το Κίεβο καταγγέλλει πως οι Ρώσοι «υπόσχονται» αποζημιώσεις στους κατοίκους της κατεστραμμένης πόλης εάν υπογράψουν ότι η περιουσία τους «καταστράφηκε από Ουκρανούς στρατιωτικούς»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι προσπαθούν να κάνουν τη μεγαλύτερη πλαστογράφηση που έγινε ποτέ, λέει το Κίεβο
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Η Ρωσία στη Μαριούπολη ετοιμάζει τη μεγαλύτερη πλαστογράφηση από «καταθέσεις μαρτύρων» ότι η πόλη καταστράφηκε από τον ουκρανικό στρατό. Τη δήλωση αυτή έκανε στο Telegram ο σύμβουλος του δημάρχου της πόλης Πιότρ Αντριούσενκο, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinfrom. «Για την διεξαγωγή μιας τέτοιας επιχείρησης οι Ρώσοι κατακτητές ανακοίνωσαν την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση αποζημιώσεων για καταστροφή σπιτιού ή για την απώλεια μέλους της οικογένειας. Για το σπίτι δίνεται αποζημίωση 500.000 ρουβλιών (περίπου 6.000 δολαρίων), για μέλος της οικογένειας που πέθανε 3.εκ ρούβλια (περίπου 33.000 δολάρια)», γράφει ο Αντριούσενκο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η υποβολή αιτήσεων για αποζημιώσεις γίνεται στους χώρους του σχολείου Νο9. Κατά την υποβολή της αίτησης οι κάτοικοι της Μαριούπολης πρέπει να γράψουν ιδιοχείρως και υποχρεωτικά ότι η περιουσία τους «καταστράφηκε από Ουκρανούς στρατιωτικούς» ενώ οι συγγενείς του «σκοτώθηκαν από τον ουκρανικό στρατό». Σε περίπτωση που οι κάτοικοι δεν αποδεχθούν τους όρους αυτούς δεν θα τους δοθεί αποζημίωση. Οι ίδιοι, βρισκόμενοι κάτω από ψυχολογική πίεση και αποκομμένοι από οποιαδήποτε πληροφόρηση, με την ελπίδα ότι θα αποκτήσουν κάποιους πόρους, υποβάλλουν αιτήσεις με τις αντίστοιχες επισημάνσεις.

Video Loading...

Το αποτέλεσμα, όλης αυτής της επιχείρησης είναι ότι η Ρωσία λαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ιδιόχειρες «μαρτυρίες» για τις «θηριωδίες του ουκρανικού στρατού», τις οποίες θα χρησιμοποιήσει ως μέσο επιρροής της διεθνούς κοινής γνώμης και φυσικά για τις μεταδώσει μέσα από τα προπαγανδιστικά κανάλια ενημέρωσης που συνεχίζουν τη δραστηριότητα τους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Αντριούσενκο, στην πραγματικότητα τέτοιες αποζημιώσεις δεν μπορούν να υπάρξουν, καθώς για να υλοποιήσει αυτές τις υποσχέσεις της προς τους κατοίκους της Μαριούπολης, η Ρωσία θα πρέπει να καταβάλλει τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που είναι αδύνατο με δεδομένη την κατάσταση της ρωσικής οικονομίας. Όπως μετέδωσε το Ukrinform στη Μαριούπολη οι Ρώσοι κατακτητές άρχισαν να μαζεύουν τα χαλάσματα στο νοσοκομείο, όπου το μαιευτήριο είχε πληγεί από αεροπορικό βομβαρδισμό, εξαλείφοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τις συνέπειες των αποτρόπαιων εγκληματικών ενεργειών τους. Η επιθετικότητα της Ρωσίας είχε προκαλέσει στη Μαριούπολη μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές καταστροφές. Η πόλη έχει στην πραγματικότητα καταστραφεί ολοσχερώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ