Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών με την οποία αμφισβητεί ξεκάθαρα τη Γενοκτονία των Ποντίων, συνοδεύτηκε και με προκλητικές κινήσεις καθώς το πρωί μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα -δυτικά της Νισύρου- στα 19.000 πόδια το οποίο και αναχαιτίσθηκε αφού αναγνωρίσθηκε.

Διαβάστε ακόμη: Σαν σήμερα, 19 Μαΐου, ο Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα – Ξεκινά η δεύτερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας

Ανήμερα της συμπλήρωσης των 103 χρόνων από την ημέρα που ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και ξεκινάει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, η Τουρκία αποφάσισε με μία παραληρηματική ανακοίνωση να αμφισβητήσει την ιστορία. Κάνει λόγο για αντιτουρκικά λόμπι που «θέλουν να παραπλανήσουν τις νέες γενιές» ενώ αναφέρεται σε ιστορίες που χτίζονται από «τεχνητές ιστορικές αφηγήσεις».

Αντιστρέφοντας μάλιστα τους όρους προχωρά σε συστάσεις στην Ελλάδα καλώντας τη να αναγνωρίσει ότι εκείνη έκανε εγκλήματα πολέμου με την εισβολή - όπως αναφέρει- στην Ανατολία, αλλά και λίγο μετά την έναρξη της επανάστασης του 1821, κατά την Άλωση της Τριπολιτσάς (ή σφαγή της Τριπολιτσάς κατά τους Τούρκους).

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ερντογάν: «Δεν την ξαναπατάμε όπως με την Ελλάδα»

Την ίδια στιγμή η Αγκυρα συνεχίζει να έχει την ίδια προκλητική ρητορική ενάντια στην Ελλάδα, κάτι που έχει ενισχυθεί έπειτα από την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκολυ Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την ομιλία του στο Κονγκρέσο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενέπλεξε και πάλι την Ελλάδα στο λόγο του, αυτή τη φορά μιλώντας για την αίτηση ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. «Στο παρελθόν δώσαμε την έγκριση να ενταχθεί αυτή η χώρα (σ.σ. η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ). Δεν θα πρέπει να πέσουμε σε τέτοια απροσεξία. Σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, στους αρμόδιους ξεκαθαρίσαμε πως θα πούμε όχι. Κι έτσι θα συνεχίσουμε» ανέφερε.

Ενώ στην επίθεσή του αναφέρθηκε και στους εξοπλισμούς. «Δείτε τι συμβαίνει με την Ελλάδα. Χρωστάει στη Δύση 400 δισ. ευρώ όμως της δίνουν όπλα και δίνουν την έγκριση οι ΗΠΑ να χτίσουν βάσεις. Από την άλλη όμως όταν συναντιούνται μαζί μας, λένε “θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μαζί σας”. Αλλά λέει πως στην Κύπρο δεν βλέπει θετικά τη λύση των δύο κρατών. Ποιος σου είπε πως εμείς θα δούμε θετικά όσα λες; Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε αυτή την πολιτική με αποφασιστικότητα.  » 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν ξεχνώ

Με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα στον Ποντιακό Ελληνισμό σε κάθε γωνιά της γης, με δύο λέξεις που περικλύουν τα πάντα «Δεν ξεχνώ».

«Υποδεχόμαστε την 19η Μαΐου, τιμώντας τον Ποντιακό Ελληνισμό σε κάθε γωνιά της γης. Ενισχύοντας τη θωράκιση της πατρίδας και αναβαθμίζοντας τη διεθνή της θέση. Και μετατρέπουμε σε αγώνα τις δύο λέξεις που συνοδεύουν κάθε δοκιμασία του Έθνους μας: Δεν ξεχνώ!», αναφέρει σε ανάρτηση του στο Τwitter ο πρωθυπουργός.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο μήνυμά του ανέφερε πως η Γενοκτονία των Ποντίων μαζί με εκείνη των Αρμενίων και το Ολοκαύτωμα αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητα που δεν μπορούν να παραγραφούν.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA