Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Eλον Μασκ. Του δυο τους άλλωστε τους «ένωνε» η αγάπη για το διάστημα και την εξερεύνησή του.

Διαβάστε ακόμη: Βαγγέλης Παπαθανασίου: Η «Μυθωδία», η NASA και ο αστεροειδής «6354 Vangelis»

«Καληνύχτα, γλυκέ μαέστρο, είθε πτήσεις αγγέλων να τραγουδούν στην ανάπαυσή σου» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο ισχυρός άνδρας της Space X και της Tesla, αποτίοντας με τον τρόπο του, φόρο τιμής στον Ελληνα μουσικοσυνθέτη.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η εξερεύνηση του Διαστήματος ενθουσίαζε τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, από τα πρώτα του παιδικά χρόνια όπως είχε δηλώσει ο ίδιος. Ένα μεγάλο μέρος από τα έργα του είναι αφιερωμένο σε αυτό, ενώ διαχρονικά οι κορυφαίοι διαστημικοί οργανισμοί τον εμπιστεύτηκαν για να μελοποιήσει τις επιτυχίες τους. 

Τον Νοέμβριο του 2014 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) πρότεινε στον Παπαθανασίου να συνθέσει τη μουσική για την πρώτη ιστορική προσεδάφιση σε κομήτη. Έτσι, συνέθεσε μια μουσική τριλογία (Άφιξη, Το ταξίδι του Philae και Το βαλς του Ροζέτα) η οποία παρουσιάστηκε από τον ESA μετά την επιτυχημένη προσεδάφιση του σκάφους Ροζέτα στον κομήτη 67P. Το 1995, ως φόρο τιμής στη μουσική του προσφορά αλλά και στην αγάπη του για το διάστημα, το Minor Planet Center της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης έδωσε το όνομα του συνθέτη στον Αστεροειδή της Κύριας Ζώνης 6354, που πλέον ονομάζεται 6354 Vangelis.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA