Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει ξανά ένα νέο ξέσπασμα κορονοϊού και ο πληθυσμός της, που δεν έχει λάβει εμβόλια και δεν έχει πρόσβαση σε κατάλληλα φάρμακα, καλείται να στραφεί σε εναλλακτικές θεραπείες για να τον αντιμετωπίσει. Σημειώνεται, ότι αμφισβητείται εδώ και δύο χρόνια ο αριθμός των νοσούντων που ανακοινώνει το υγειονομικό σύστημα της χώρας. 

Διαβάστε ακόμη: Ηπατίτιδα στα παιδιά: Πρώτος θάνατος παιδιού στο Μεξικό - Ο έβδομος στον κόσμο

Μέχρι στιγμής, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει απορρίψει την εξωτερική βοήθεια και έτσι, από τα κρατικά ΜΜΕ, που αποκαλούν το πρόβλημα απλώς «πυρετό», προτείνεται στους πολίτες να πιουν βότανα και να κάνουν γαργάρες με αλατόνερο, όπως μεταδίδει στο ρεπορτάζ του το BBC. Για όσους δεν είναι σοβαρά άρρωστοι, η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος «Rodong Sinmun» συνέστησε θεραπείες όπως τσάι με τζίντζερ ή αγιόκλημα και ένα ρόφημα με φύλλα ιτιάς.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης πήραν, επίσης, πρόσφατα συνέντευξη από ένα ζευγάρι που συνέστησε γαργάρες με αλατόνερο πρωί και βράδυ για την αντιμετώπιση της ασθένειας. «Χιλιάδες τόνοι αλατιού» είχαν σταλεί στην Πιονγκγιάνγκ για να παρασκευαστεί ένα «αντισηπτικό διάλυμα», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.  Η κρατική τηλεόραση έχει συμβουλεύσει επίσης τους ασθενείς να χρησιμοποιούν παυσίπονα όπως η ιβουπροφαίνη καθώς και αμοξυκιλλίνη και άλλα αντιβιοτικά.

Η Βόρεια Κορέα απέρριψε τρία εκατομμύρια δόσεις κινεζικών εμβολίων πέρυσι -και σύμφωνα με πληροφορίες απέρριψε άλλες προσφορές- στο πλαίσιο του προγράμματος Covax, του παγκόσμιου συστήματος κοινής χρήσης εμβολίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA