ΔΙΕΘΝΗ
21/05/2022 14:58

Τζο Μπάιντεν: Υπέγραψε πακέτο βοήθειας 40 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία

Την περασμένη εβδομάδα έλαβε έγκριση και από την Βουλή των Αντιπροσώπων. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η αποδέσμευση 6 δισ. δολαρίων, ώστε η Ουκρανία να εξοπλιστεί με τεθωρακισμένα οχήματα και να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, την ώρα που μαίνονται οι μάχες στις νότιες και ανατολικές επαρχίες της

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τζο Μπάιντεν: Υπέγραψε πακέτο βοήθειας 40 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Νομοσχέδιο για την παροχή πακέτου βοήθειας, ύψους 40 δισ. δολαρίων, στην Ουκρανία υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Πριν από λίγες ημέρες το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία από το Κογκρέσο και είχε προωθηθεί στον Λευκό Οίκο για να υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους φορτίο με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα

Το πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει ένα ανθρωπιστικό κομμάτι αλλά επίσης και ένα εξοπλιστικό. Την περασμένη εβδομάδα έλαβε έγκριση και από την Βουλή των Αντιπροσώπων. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η αποδέσμευση 6 δισ. δολαρίων, ώστε η Ουκρανία να εξοπλιστεί με τεθωρακισμένα οχήματα και να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, την ώρα που μαίνονται οι μάχες στις νότιες και ανατολικές επαρχίες της. Περίπου 9 δισ. δολάρια θα δοθούν για να διασφαλιστεί «η συνέχιση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών».

Στα μέσα Μαρτίου το Κογκρέσο είχε ήδη αποδεσμεύσει περίπου 14 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης. Όμως ο Τζο Μπάιντεν ζητούσε εδώ και πολλές εβδομάδες μια σημαντική τροποποίηση στον προϋπολογισμό, ώστε να στηρίξει την Ουκρανία σε αυτή τη νέα φάση του πολέμου. Ο Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται στη Σεούλ για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν-Σουκ Γέολ πριν από 11 ημέρες, υπέγραψε επίσης και ένα νομοσχέδιο με στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση στο βρεφικό γάλα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ