ΔΙΕΘΝΗ
22/05/2022 12:20

Ευλογιά των πιθήκων: Πρέπει να ανησυχούν όλοι, λέει ο Μπάιντεν - Ψάχνουν τα εμβόλια στις ΗΠΑ

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε αεροπορική βάση στη Νότια Κορέα, πριν αναχωρήσει με το Air Force One για την Ιαπωνία, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του τομέα υγείας των ΗΠΑ εξετάζουν πιθανές θεραπείες και εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ευλογιά των πιθήκων: Πρέπει να ανησυχούν όλοι, λέει ο Μπάιντεν - Ψάχνουν τα εμβόλια στις ΗΠΑ
Πηγή: AP
Ανάγνωση:

Την ώρα που η μάσκα επιστρέφει στη Νέα Υόρκη για την ευλογιά των πιθήκων, ο Αμερικανός πρόεδρος από τη Νότια Κορέα προειδοποιεί ότι η νόσος «θα πρέπει να ανησυχεί όλους». Γι' αυτό και οι ΗΠΑ εξετάζουν τι είδους θεραπείες υπάρχουν και ποια εμβόλια είναι διαθέσιμα, όπως υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το Sky News.

Διαβάστε ακόμη: Ευλογιά των πιθήκων: Η μάσκα επιστρέφει στη Νέα Υόρκη - Συναγερμός από τους ειδικούς

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε αεροπορική βάση στη Νότια Κορέα, πριν αναχωρήσει με το Air Force One για την Ιαπωνία, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του τομέα υγείας των ΗΠΑ εξετάζουν πιθανές θεραπείες και εμβόλια. «Είναι κάτι για το οποίο όλοι πρέπει να ανησυχούν», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Εργαζόμαστε σκληρά για να καταλάβουμε τι να κάνουμε και ποιο εμβόλιο, αν υπάρχει, μπορεί να είναι διαθέσιμο γι' αυτό», σημείωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένει να εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς επεκτείνει την επιτήρηση σε χώρες όπου η νόσος αυτή δεν είναι ενδημική.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μέχρι χθες, Σάββατο, αναφέρθηκαν 92 επιβεβαιωμένα και 28 ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων από 12 κράτη μέλη όπου ο ιός δεν είναι ενδημικός. Η ευλογιά των πιθήκων, μολυσματική ασθένεια που συνήθως έχει ήπια συμπτώματα, είναι ενδημική σε τμήματα της δυτικής και της κεντρικής Αφρικής. Εξαπλώνεται μέσω της στενής επαφής, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να περιοριστεί σχετικά εύκολα, με απομόνωση και τήρηση των κανόνων υγιεινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΜΒΟΛΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ