Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Βέλγιο έγινε η πρώτη χώρα που εισήγαγε υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών για την ευλογιά των πιθήκων, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (22/05), καθώς οι γιατροί προειδοποιούν για «σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες «δυο με τρεις εβδομάδες».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Daily Mail», όσοι προσβληθούν από τον ιό, θα πρέπει πλέον να αυτοαπομονώνονται για τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσαν οι βελγικές υγειονομικές Αρχές, μετά την καταγραφή τριών κρουσμάτων στη χώρα. Τα κρούσματα, το πρώτο από τα οποία καταγράφηκε την Παρασκευή (20/05), συνδέονται με ένα φεστιβάλ στην πόλη-λιμάνι της Αμβέρσας.

Ανησυχία ΠΟΥ για περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (22/05), αναμένει περισσότερα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων παγκοσμίως, καθώς επεκτείνει την επιτήρηση σε χώρες όπου η ασθένεια δεν απαντάται συνήθως.

Μέχρι το Σάββατο (21/05), 92 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 28 ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων είχαν αναφερθεί από 12 κράτη-μέλη που δεν είναι ενδημικά για τον ιό, δήλωσε ο ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι θα παράσχει περαιτέρω οδηγίες και συστάσεις, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters. «Οι διαθέσιμες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο συμβαίνει μεταξύ ατόμων που βρίσκονται σε στενή φυσική επαφή με κρούσματα που παρουσιάζουν συμπτώματα», επεσήμανε, ακόμα, ο διεθνής οργανισμός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA