Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος της ουκρανικής πόλης Ενερχοντάρ, που βρίσκεται δίπλα στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, τραυματίστηκε σήμερα σε μια έκρηξη, όπως ανέφεραν ένας Ουκρανός αξιωματούχος και ένα ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Ο Αντρέι Σέβτσικ διορίστηκε δήμαρχος μετά την κατάληψη της πόλης από τις ρωσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA, νοσηλεύεται στην εντατική, μετά την έκρηξη.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα εγκλήματα δεν θα μείνουν ατιμώρητα, λέει Ευρωπαίος επίτροπος

«Έχουμε ακριβείς πληροφορίες ότι από την έκρηξη, ο αυτοανακηρυχθείς επικεφαλής της «λαϊκής διοίκησης» Σέβτσικ και οι σωματοφύλακές του τραυματίστηκαν», είπε ο Ντμίτρο Ορλόφ, ο Ουκρανός δήμαρχος της πόλης πριν από τον πόλεμο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Ορλόφ στο Telegram ο Σέβτσικ έχει μεταφερθεί στην κατεχόμενη από τους Ρώσους Μελιτόπολη και θα αντικατασταθεί προσωρινά ως επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει τα αίτια της έκρηξης.

Πριν από τον πόλεμο το Ενερχοντάρ είχε πληθυσμό πάνω από 50.000 κατοίκους. Πολλοί εργάζονταν στα δύο κοντινά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας – το ένα από αυτά είναι το Ζαπορίζια, η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη. Την περασμένη εβδομάδα η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ανατίναξε ένα θωρακισμένο τρένο που μετέφερε Ρώσους στρατιώτες στη Μελιτόπολη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA