Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 19 μαθητές, ως επί το πλείστον παιδιά ηλικίας 5 ως 10 ετών, αλλά και δύο εκπαιδευτικοί είναι ο απολογισμός μέχρι στιγμής από το μακελειό στο σχολείο του Τέξας. Επιπλέον, νεκρός είναι και ο 18χρονος δράστης, που αναγνωρίστηκε ως ο Σαλβαδόρ Ράμος, μαθητή στο τοπικό Γυμνάσιο Uvalde, που σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα πριν εξαπολύσει την πολύνεκρη επίθεση φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε σοβαρά και τη γιαγιά του! Σύμφωνα με τον υπαξιωματικό των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο Τέξας Έρικ Εστράντα, που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η γιαγιά εισήχθη στο νοσοκομείο University Health, όπου νοσηλεύεται σε «κρίσιμη κατάσταση».

Διαβάστε ακόμη: Διάγγελμα Μπάιντεν για το μακελειό στο Τέξας

Αφού πυροβόλησε τη γιαγιά του αποχώρησε από το σημείο με ένα ημιφορτηγό, φορώντας αλεξίσφαιρο και εφοδιασμένος τουλάχιστον με ένα τουφέκι, ενεπλάκη σε τροχαίο καθώς τράκαρε, πριν φτάσει στο σχολείο της περιοχής. Εικάζεται πως μπήκε στο σχολείο για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τον κυνηγούσαν.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οι αρχές εντόπισαν ένα τουφέκι τύπου AR-15 και πολλές γεμιστήρες ωστόσο παραμένει ακόμη άγνωστο τι τον οδήγησε στο να πάρει το όπλο και να σκορπίσει τον θάνατο στην μικρή πόλη, περίπου 130 χιλιόμετρα από το Σαν Αντόνιο. Ο δράστης σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς που ακολούθησε και στην οποία δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας, Πιτ Αρεντόντο, που ανέλαβε να διενεργήσει την έρευνα, ο 18χρονος έδρασε μόνος του. Οι αρχές προσπαθούν ακόμη να συλλέξουν στοιχεία «για το προφίλ του», «τα κίνητρά του», «τους τύπους των όπλων που χρησιμοποίησε και αν τα κατείχε νόμιμα», σύμφωνα με τον κυβερνήτη Άμποτ.

Ορισμένα από τα θύματα των πυροβολισμών είναι παιδιά πρακτόρων της Τελωνειακής και Συνοριακής Περιπολίας, ανέφεραν πηγές από τις αρχές επιβολής του νόμου στο ABC News.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αναγνωρίζονται τα θύματα

Μία από τις δύο εκπαιδευτικούς που σκοτώθηκε στο μακελειό είναι η Εύα Μιρέλες, που ήταν δασκάλα εδώ και 17 χρόνια και πλέον δίδασκε στην 4η τάξη. Είναι από τα πρώτα πρόσωπα που αναγνωρίστηκαν, με την πλειοψηφία των θυμάτων να είναι παιδιά κάτω των 10 ετών.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ηδη στα social media έχουν κυκλοφορήσει εικόνες που υποστηρίζουν πως είναι παιδάκια που έχασαν τη ζωή της από τον μανιακό που άνοιξε πυρ στο σχολείο τους, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές.

Παράλληλα, στο τοπικό νοσοκομείο έχουν φτάσει τραυματίες από το σχολείο -κατά πληροφορίες ανάμεσά τους και η γιαγιά του δράστη- με τους γιατρούς να έχουν κάνει έκκληση για αίμα. Το νοσοκομείο Uvalde Memorial είχε πει ότι 15 μαθητές νοσηλεύονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου μετά το περιστατικό ενώ δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Σαν Αντόνιο.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FUniversityHealthSA%2Fposts%2F10159293447218915&width=500&show_text=true&appId=770072896783120&height=247
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA