Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που δεκάδες γονείς, συγγενείς και φίλοι θρηνούν για την απώλεια των παιδιών που χάθηκαν στο μακελειό με τους 19 νεκρούς μαθητές και τους δύο εκπαιδευτικούς, ένα αισχρό σχόλιο που έκανε μέσω Twitter ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής της Αριζόνα, Πολ Γκοσάρ, αναφορικά με τον 18χρονο δράστη στο δημοτικό σχολείο της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις. Ο ίδιος επέλεξε τη στιγμή που η χώρα του βρίσκεται σε πένθος να διαδώσει μια ρατσιστική, ομοφοβική, αλλά και... ανυπόστατη φήμη, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Διαβάστε ακόμη: Μακελειό στο Τέξας: Επί 45 λεπτά ο δράστης πυροβολούσε τα παιδιά - Σκότωσε και τη 10χρονη που κάλεσε την αστυνομία

Γνωστός για τις ακραίες απόψεις του, για την υποστήριξή του στα Proud Boys, μεταξύ άλλων, και για τη... ροπή του σε θεωρίες συνωμοσίας, ο Γκοσάρ έγραψε στο Twitter ότι ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος, που σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλες, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά ενός συνοριακού φρουρού, ήταν ένας «τρανσέξουαλ αριστεριστής παράνομος ξένος» (σ.σ. χρησιμοποίησε μεταφορικά τη λέξη «alien»). Το «tweet» αυτό, το οποίο αργότερα αναγκάστηκε να διαγράψει ο βουλευτής από την Αριζόνα, ήταν σε απάντηση ενός άλλου σχολίου από χρήστη του Twitter, ο οποίος αναρωτιόταν εάν ο εκτελεστής ήταν μέλος της ακροδεξιάς, «το είδος του σκουπιδιού, δηλαδή, που οι βουλευτές Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν και Γκοσάρ ταξιδεύουν για να μιλήσουν μαζί του».

«Φαίνεται ότι ήταν το είδος του δικού σου σκουπιδιού» απάντησε στον χρήστη του Twitter ο Γκοσάρ, συνοδεύοντας το «τιτίβισμά» του περί «τρανσέξουαλ αριστεριστή παράνομου ξένου», το οποίο έσπευσε να υιοθετήσει, άκριτα, από ακροδεξιούς, υπερεθνικιστικούς κύκλους, που ήδη το διακινούσαν, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη φωτογραφία ενός τρανσέξουαλ ατόμου, που δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας.

Πάντως, περίπου δύο ώρες αργότερα, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής αναγκάστηκε να διαγράψει την επίμαχη ανάρτηση. Μεταξύ άλλων, ο Γκοσάρ είναι γνωστός, ένθερμος υποστηρικτής του Αμερικανού πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ είναι επίσης κατά της μετανάστευσης και των αμβλώσεων, αλλά και υπέρμαχος της οπλοκατοχής.

Μάλιστα, στο παρελθόν, είχε επίσης αναρτήσει στο Twitter ένα προσβλητικό βίντεο τύπου anime, που έδειχνε τον ίδιο να... σκοτώνει με σπαθιά τη Δημοκρατική συνάδελφό του, Αλεξάντρία Οκάσιο - Κορτέζ και είχε υποστεί κυρώσεις από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA