Μενού
  • Α-
  • Α+

Στους εορτασμούς για την 569η επέτειο από την Αλωση της Κωνσταντινούπολης παραβρέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ βρέθηκαν περισσότεροι από 500 χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως της νέας γενιάς για την οποία όπως τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, είναι ιδιαίτερα περήφανος. Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στους εθνικούς στόχους που έχει βάλει για το όραμα του 2053 για μια ισχυρή και ενωμένη Τουρκία. Όπως είπε, πρέπει να είναι ενωμένοι οι Τούρκοι και ότι τα εθνικά συμφέροντα της χώρας είναι πιο σημαντικά από την πολιτική.

«Όπως οι πρόγονοι μας έθαψαν το Βυζάντιο, ας ελπίσουμε ότι σήμερα χτίζοντας το όραμα μας για το 2053 καταφέρουμε και εμείς να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τους σημερινούς Βυζαντινούς που στήνουν ίντριγκες εναντίον μας», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία λέγοντας ότι η κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πρέπει να σταματήσει. Διερωτήθηκε τι πρέπει να κάνει η Τουρκία απέναντι σε αυτό και απάντησε ότι πρέπει να σταματήσει την αιματοχυσία. Μίλησε και για τη Λωρίδα της Γάζας όπου γίνονται και εκεί, όπως είπε, αιματοχυσίες.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Λέμε στοπ στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο», συνέχισε ο Ερντογάν ενώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία είπε ότι λέμε στοπ στην Κριμαία. Μπροστά από το βήμα στο οποίο απηύθυνε την ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος, στέκονταν άντρες οι οποίοι φορούσαν παραδοσιακές στρατιωτικές στολές της Οθωμανικής περιόδου. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη ήταν η αγαπημένη πόλη του προφήτη Μωάμεθ και για αυτό κατακτήθηκε και «έπεσε» από τα χέρια των Βυζαντινών.

Μπαχτσελί: Αχρείοι οι Ελληνες!

Στη φιέστα για την Αλωση της Κωνσταντινούπολης μετά τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε ο κυβερνητικός εταίρος του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος χαρακτήρισε τους Έλληνες αχρείους!

«Μετά από αυτή την ημερομηνία, το 1453, η εχθρότητα προς τους Τούρκους και το Ισλάμ εξαπλώθηκε κατά κύματα στην Ευρώπη και ο αιωνόβιος αγώνας για την εκδίωξη των Τούρκων πρώτα από την Κωνσταντινούπολη και μετά από την Ανατολία συνεχίστηκε μέχρι σήμερα», τόνισε στην ομιλία του. «Το μεγάλο τουρκικό έθνος θα σταθεί μέχρι τέλους, με συνείδηση ​​κατάκτησης και επίθεσης, ενάντια στους αχρείους που προσπαθούν να μετατρέψουν την Istanbul σε Κωνσταντινούπολη, την Αγία Σοφία σε εκκλησία και τη χώρα μας σε βυζαντινή επικράτεια και σε αυτούς που κατηγορούν τους προγόνους μας ως δολοφόνους», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA