Μενού
  • Α-
  • Α+

Απειλεί με πόλεμο και αίμα τη χώρα μας σε περίπτωση, που επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων και κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφέροντας πως τα Δωδεκάνησα «θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους είτε με το καλό είτε με το ζόρι». Ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος ΜHP δεν ακολουθεί απλά τον επιθετικό παραλογισμό του καθεστώτος Ερντογάν αλλά λέει αυτό, που πραγματικά πιστεύει, αποτελώντας την προσωποποίηση της πιο επικίνδυνης μορφής του τουρκικού εθνικισμού καθώς ηγείται της διαβόητης παραστρατιωτικής οργάνωσης με την εξτρεμιστική δράση εντός και εκτός Τουρκίας. 

Η πολιτική διαδρομή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδεικνύει ότι η συγκυβέρνηση με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί δεν ήταν μία ευκαιριακή συνεργασία ή μια αναγκαστική συμπόρευση για την παραμονή στην εξουσία αλλά μία βαθιά ιδεολογική μετατόπιση υιοθετώντας ουσιαστικά αυτούσια την ατζέντα του ακροδεξιού ηγέτη. Πράξη πολιτικής επιβίωσης ή πολιτικής αυτοκτονίας για τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος συνηθίζει να χαιρετά με το σήμα των Γκρίζων Λύκων, είναι το ερώτημα, που μένει να απαντηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση, αυτό, που εκπροσωπεί ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος σφραγίζει το πισωγύρισμα δεκαετιών, που χαρακτηρίζει πλέον τη διακυβέρνηση Ερντογάν ένα μόλις χρόνο πριν τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Ντεβλέτ Μπαχτσελί: Ποιοι είναι οι Γκρίζοι Λύκοι

Η ειδική αναφορά στους Γκρίζους Λύκους στην τελευταία έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία καλώντας την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προστεθούν στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων καθώς απειλούν ιδιαίτερα τα άτομα κουρδικής, αρμενικής ή ελληνικής καταγωγής και οποιονδήποτε θεωρούν αντίπαλο του τουρκικού έθνους δείχνει τη διάσταση του κινδύνου. Η ρατσιστική, ξενοφοβική και αντιδημοκρατική ιδεολογία της ομάδας αυτής συνιστά απειλή για την ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών με τα εξτρεμιστικά παρακλάδια της να έχουν έντονη δράση σε Γαλλία και Γερμανία.

Αλλωστε, οι αιματηρές επιθέσεις τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80 με αποκορύφωμα την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ το Μάιο του 1981 από τον Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, ο οποίος δύο χρόνια νωρίτερα είχε δολοφονήσει το διευθυντή της τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ Αμπντί Ιπεκτσί, έχουν προσδιορίσει από παλιά τον εγκληματικό προσανατολισμό της οργάνωσης και τα μέσα, που χρησιμοποιεί για την επίτευξη των στόχων της, με τον τουρκικό στρατό να αποδίδει σε μέλη της την περίοδο εκείνη συνολικά 694 δολοφονίες.

Εταίρος του Ερντογάν ο Μπαχτσελί

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί λοιπόν είναι το πρόσωπο, που έδωσε κυβερνητική υπόσταση στον ακραίο τουρκικό εθνικισμό πρώτα συγκυβερνώντας με τον Μπουλέντ Ετσεβίτ την περίοδο 1999-2002 και στη συνέχεια ως πιστός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θιασώτης της θανατικής ποινής και σκληρός αρνητής της γενοκτονίας των Αρμενίων υποστηρίζει την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας χωρίς να διστάζει να απευθύνεται στους Γκρίζους Λύκους κραδαίνοντας ακόμα και σπαθί. Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 υπήρξε το ορόσημο της πολιτικής συμπόρευσης Ερντογάν-Μπαχτελί με τον τελευταίο να είναι ο πρώτος πολιτικός ηγέτης, που στήριξε ανοιχτά τον πρόεδρο της χώρας.

Εκτοτε, οι δρόμοι των δύο πολιτών ήταν κοινοί με τον πρόεδρο του MHP να δίνει πάντα τον ακραίο τόνο στην τουρκική εξωτερική πολιτική και τον πρόεδρο της χώρας να όχι μόνο να υποκύπτει στον πειρασμό του εθνικισμού αλλά να τον κάνει σημαία του στοχοποιώντας τη χώρα μας. Αν και ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων μετρά 40 χρόνια στην πολιτική ζωή της Τουρκίας έχοντας συμπληρώσει τα 74 χρόνια του συνεχίζει να υψώνει με τον ίδιο τρόπο  το χέρι του σχηματίζοντας το σήμα των Γκρίζων Λύκων, της Ασένα, της μυθικής λύκαινας που έδειξε το σωστό δρόμο στο τουρκικό έθνος, δίνοντας το σύνθημα της εκτός ορίων επιθετικότητας κατά της Ελλάδας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA