Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα viral βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να σκαρφαλώνει με κίνδυνο της ζωής της στον τοίχο ενός πηγαδιού για να έχει πρόσβαση στο νερό, τονίζει την έντονη λειψυδρία σε αρκετές περιοχές της πολιτείας Mάντια Πραντές της Ινδίας. Το βίντεο δείχνει τη γυναίκα να κατεβαίνει στο πηγάδι χωρίς σχοινί ή λουρί για να πάρει νερό. Οι άνθρωποι στο χωριό Γκουσίγια αναγκάστηκαν να λάβουν τέτοια ακραία μέτρα μετά την αποξήρανση των πηγαδιών και των λιμνών.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι συνταγματάρχες βρίζουν τον Ρώσο πρόεδρο σε ηχογράφηση που διέρρευσε

Αρκετές άλλες περιοχές σε όλη την Ινδία αντιμετωπίζουν παρόμοια φαινόμενα λειψυδρίας. Βίντεο που δείχνουν Ινδούς να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να βρουν νερό γίνονται συχνά viral. Τον Απρίλιο, ένα παρόμοιο βίντεο έδειχνε μια γυναίκα να κατεβαίνει σε ένα πηγάδι στην πολιτεία Μαχαράστρα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ειδικότερα στην Μαντια Πραντές, όπως αναφέρει το BBC η έλλειψη νερού είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα κάθε καλοκαίρι ενώ η τοπική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί παροχή νερού βρύσης σε κάθε χωριό μέχρι το 2024. Αλλά το πόσιμο νερό εξακολουθεί να είναι μη προσιτό για εκατομμύρια ανθρώπους.

Πολλοί Ινδοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασαν σε αυτό το σπαρακτικό όπως το χαρακτήρισαν βίντεο ζητώντας σε υψηλούς τόνους από τους αρμόδιους αξιωματούχους να λάβουν άμεσα μέτρα βοηθώντας τους κατοίκους του χωριού. Στην Ινδία σχεδόν τα δύο τρίτα των περιοχών της χώρας απειλούνται από την πτώση της στάθμης των υπόγειων υδάτων, αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα ενώ η χώρα αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρό ”στρες για το νερό” μέχρι το 2050, με 30 πόλεις λέγεται ότι θα βρεθουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA