Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρόμο προκαλούν οι αναφορές για τα πρώτα κρούσματα χολέρας και δυσεντερίας στην πολύπαθη Μαριούπολη. Οπως αναφέρει το ukranews.com, φαίνεται να υπάρχουν ήδη κάποια κρούσματα. Αυτό ανέφερε ο σύμβουλος του δημάρχου Μαριούπολης, Πέτρο Αντριουτσένκο, κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθωνίου Unified News. 

Διαβάστε ακόμη«Βόμβα» από πρώην διπλωμάτη των ΗΠΑ: «Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να σκεφτεί το διαζύγιο με την Τουρκία»

O Πέτρο Αντριουτσένκο ανέφερε ότι η Μαριούπολη έχει ήδη μπει στην πρώτη φάση της πανδημίας και πρόσθεσε ότι ο υδροφόρος ορίζοντας μολύνεται από τους ρηχούς τάφους και από τα μολυσμένα σκουπίδια στους δρόμους. «Όλα αυτά μπαίνουν μέσα στο νερό, το πόσιμο νερό και ο κίνδυνος επιδημίας δεν είναι μόνο απειλή, αλλά συμβαίνει ήδη αφού καταγράφουμε τα πρώτα κρούσματα. Η επιδημία έχει ήδη αρχίσει», ανέφερε ο Αντριουτσένκο.

«Είναι πολύ δύσκολο να καταγράψουμε τα αίτια του θανάτου, αλλά γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το ποσοστό θνησιμότητας δεν έχει μειωθεί, αλλά μάλλον αυξάνεται. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι, στην πραγματικότητα, η Μαριούπολη έχει ήδη εισέλθει στην πρώτη φάση της επιδημίας. Και οι πηγές μας το επιβεβαιώνουν εν μέρει, στην πραγματικότητα, η πόλη βρίσκεται σε καραντίνα. Τώρα αυτή είναι μια πιο εύκολη εκδοχή της καραντίνας, πιο γραφειοκρατική. Αλλά νομίζω ότι έχουν ήδη καταλάβει ότι η επιδημία έχει ξεκινήσει», συμπλήρωσε.

Ο Αντριουτσένκο πρόσθεσε ότι μπορεί να είναι χολέρα, μια συνηθισμένη επιδημία δυσεντερίας, καθώς και οποιαδήποτε ιογενής επιδημία που σχετίζεται με το στομάχι. «Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα ανθυγιεινών συνθηκών. Αλλά το χειρότερο είναι ότι ακόμη και ένα τέτοιο φαινομενικά κοινότοπο πράγμα, όπως η δυσεντερία στις σημερινές συνθήκες ενός μη λειτουργικού ιατρικού συστήματος, ακόμη και μια επιδημία δυσεντερίας μπορεί να οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες θανάτους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA