Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στην Ουκρανία, στο προσκήνιο έχει τεθεί και ο κίνδυνος για επισιτιστική κρίση που απειλεί όλο τον πλανήτη με τα ουκρανικά σιτηρά να φαίνονται πως είναι αποκλεισμένα στην πολύπαθη χώρα. «Φωτιές» όμως έχει ανάψει η «αποκάλυψη» φιλορώσου αξιωματούχου από την κατεχόμενη Ζαπορίζια, σύμφωνα με την οποία «τα πρώτα φορτία με ουκρανικά σιτηρά έφυγαν μέσω της Κριμαίας, με προορισμό τη Μέση Ανατολή», αναφέροντας ταυτόχρονα ότι τα συμβόλαια έχουν υπογραφεί με την Τουρκία.

Το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε και στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Σεργκέι Λαβρόφ με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με έναν Ουκρανό δημοσιογράφο, απευθυνόμενος στον Ρώσο ΥΠΕΞ, να προχωρά σε μία ερώτηση, με την οποία προσπάθησε να τον φέρει σε δύσκολη θέση. «Εκτός από δημητριακά, τι άλλα αγαθά κλέψατε από την Ουκρανία;» ήταν η (τουλάχιστον) δηκτική ερώτηση που απηύθυνε ο Muslim Umerov, που εκπροσωπούσε την ουκρανική δημόσια τηλεόραση, με τον Σεργκέι Λαβρόφ να απαντά χαμογελώντας: «Εσείς οι Ουκρανοί ανησυχείτε πάντα για το τι μπορείτε να κλέψετε και νομίζετε ότι όλοι έτσι σκέφτονται. Οι στόχοι μας εκεί είναι ξεκάθαροι, θέλουμε να σώσουμε τους ανθρώπους από την πίεση του νεοναζιστικού καθεστώτος. Δεν εμποδίζουμε το σιτάρι. Για να φύγει από τα λιμάνια, πρέπει να δώσει την εντολή ο κ. Ζελένσκι, αυτό είναι όλο».

Ο δημοσιογράφος Muslim Umerov, ο οποίος εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη για τη δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας, ανέφερε επίσης ότι είχε σηκώσει το χέρι του αλλά «δεν τον άφηναν να μιλήσει» και έτσι πήρε το ρίσκο να διακόψει τη συνέντευξη Τύπου «επειδή όλη η Ουκρανία περιμένει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA