Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Αγκυρα επιμένει στην ρητορική έντασης και ο υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ πήρε την σκυτάλη δηλώνοντας πως «το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι. Η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνάει το ανάστημα της Ελλάδας». Το σχόλιο που έγινε στην εφημερίδα Turkiye έρχεται μετά τις απειλές για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών που είχε εξαπολύσει την Παρασκευή (10/6) ο Ακάρ. 

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Ο Ερντογάν θέλει «λάφυρο» τα νησιά του Αιγαίου για να παραμείνει στην εξουσία

«Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, σύμφωνα με τις συνθήκες. Δεν πρέπει να τα επισκέπτονται αξιωματούχοι» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, αφήνοντας υπονοούμενα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Κω, Ψέριμο και Κύμη.

«Περιμένουμε να καταλάβουν ότι δεν θα φτάσουν κάπου πραγματοποιώντας επισκέψεις στα νησιά τα οποία είναι πολύ κοντά στην Τουρκία ανάμεσα στα χιλιάδες νησιά που υπάρχουν και να κάνουν προκλητικές ενέργειες, τελετές και ομιλίες. Απαντήσαμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ποτέ δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί σε αυτά θέματα, δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας και δεν θα πούμε “ναι” σε κάποια τετελεσμένα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι» υποστήριξε επίσης ο Τούρκος υπουργός.

Στρέφοντας τα «πυρά» του κατά της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ο Χουλουσί Ακάρ είπε πως «κάποιοι πολιτικοί στη γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε “Τουρκία” και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας “Τουρκία”». Μίλησε, μάλιστα για «προκλητική ρητορική» της ελληνικής ηγεσίας. «Θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον ελληνικό λαό» υποστήριξε ο ίδιος ενώ κλείνοντας, τόνισε: «Η Τουρκία ελπίζει σε διάλογο και ένα κλίμα εποικοδομητικών συζητήσεων το συντομότερο δυνατόν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA