Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Μαρίν Λεπέν υποστήριξε πως ο Εμανουέλ Μακρόν συζήτησε μαζί της για μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έλαβε τα ποσοστά που χρειαζόταν στις εκλογές και δεν έχει την πλειοψηφία που χρειάζεται οπότε σχεδιάζει συναντήσεις με κόμματα για να σχηματιστεί πολιτική ομάδα στη Βουλή. 

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Το Anadolu κατασκόπευσε την Ψέριμο και δείχνει φωτογραφίες με στρατιώτες

Σύμφωνα με όλα τα μεγάλα γαλλικά Μέσα, τα οποία επικαλούνται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Μαρί Λεπέν ρωτήθηκε για το αν ο Εμανουέλ Μακρόν της απηύθυνε πρόσκληση για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και εκείνη απάντησε πως της έγινε η πρόταση. Σημειώνεται ότι την Τρίτη (21/6), ο Μακρόν φιλοξένησε στο Μέγαρο Ελιζέ ηγέτες της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN) Μαρίν Λεπέν, για να βρεθεί διέξοδος από την κρίση.

Ο Μακρόν αναμένεται να συναντηθεί και με άλλους ηγέτες, αν και ο επικεφαλής της αριστερής συμμαχίας NUPES, Ζαν Λικ Μελανσόν στέλνει τον 32χρονο βουλευτή Adrien Quatennens για να τον εκπροσωπήσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA