Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος του Κόμματος Αλλαγής (TDP), Μουσταφά Σαριγκιούλ μίλησε για την ενέργειά του να υψώσει την τουρκική σημαία στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι αποπειράθηκαν να του επιτεθούν σωματικά ενώ δέχτηκε και φραστικές επιθέσεις. Αδιαφορώντας για τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις και τις απειλές για τα ελληνικά νησιά, ο Σαριγκιούλ βρέθηκε στο Σύνταγμα και ύψωσε τη σημαία, αναρτώντας το σχετικό βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter. Τότε κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να... βρεθεί στο πλευρό της ειρήνης. https://twitter.com/M_Sarigul/status/1540644514196557825?ref_src=twsrc^tfw

«Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά. Συμμαχεί με τις ΗΠΑ, συσσωρεύει όπλα στα νησιά μας και στα σύνορά μας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλάει στο αμερικανικό κογκρέσο και θέλει όλη την Κύπρο. Πάει και μας παραπονιέται στην Ε.Ε. Ως Κόμμα Αλλαγής, προειδοποιήσαμε γι' αυτόν τον κίνδυνο που προέρχεται από την Ελλάδα» δήλωσε ο Μουσταφά Σαριγκιούλ

«Πήγαμε στην Αθήνα προκειμένου να κάνουν έκκληση τόσο στον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και στον ελληνικό λαό μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων. Ξεκινήσαμε τις δηλώσεις αλλά μία ομάδα εχθρών της Τουρκίας θέλησε να μας εμποδίσει. Στη συνέχεια ξεκίνησαν φραστικές επιθέσεις εναντίον μας που αργότερα μετατράπηκαν σε απόπειρα σωματικής επίθεσης», συνέχισε ο Τούρκος πολιτικός.

«Πήγαμε να τους ζητήσουμε να πουν αντίο στα όπλα και να μην ξεγελαστούν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η Αμερική σας χρησιμοποιεί και μετά θα σας πετάξει Πήγαμε να τους πούμε : “Η πολιτική πρέπει να είναι να είναι στο πλευρό της ειρήνης και όχι με τα όπλα”. Δυστυχώς, δεχθήκαμε επίθεση από μια ομάδα υπό την επιρροή της τουρκικής εχθρότητας που προκλήθηκε από Έλληνες πολιτικούς. Δεν αποδίδουμε όμως αυτή την επίθεση στον ελληνικό λαό. Ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός δεν θέλει πόλεμο, θέλει ειρήνη. Εμείς ως Τουρκία, είμαστε μια ειρηνική χώρα. Είναι η ειρήνη που μας έδειξε ο μεγάλος Ατατούρκ», κατέληξε ο Σαριγκιούλ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA