Σκηνές πανικού στο Ιλινόις των ΗΠΑ λίγα λεπτά μετά την έναρξη της παρέλασης για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου, της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στην Αμερικανών. Αγνωστος άνοιξε πυρ με εκατοντάδες συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους στην παρέλαση να τρέχουν πανικόβλητοι για να αποφύγουν τους πυροβολισμούς.
Παρότι δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στοιχεία, το Fox 32 κάνει λόγο για θανάσιμους τραυματισμούς και πολλούς τραυματίες. Συγκεκριμένα σημειώνει πως δημοσιογράφος των Chicago Sun-Times είδε κουβέρτες να καλύπτουν τρία πτώματα και άλλους πέντε ανθρώπους τραυματισμένους και αιμόφυρτους κοντά στο περίπτερο της παρέλασης.
Ένας μάρτυρας είπε ότι μέτρησε περισσότερους από 20 πυροβολισμούς. Η αστυνομία έλεγε στους ανθρώπους: «Διασκορπιστείτε. Δεν είναι ασφαλές να βρίσκεστε εδώ».
«Οι άνθρωποι φώναζαν ότι υπάρχει ένας σκοπευτής», είπε μια κάτοικος του Χάιλαντ Παρκ, η Ντέμπι Γκλίκμαν, στο πρακτορείο Associated Press. «Έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε. Απλώς τρέξαμε. Έγινε χάος εκεί πέρα». Η Γκλίκμαν είπε πάντως ότι δεν άκουσε κανέναν θόρυβο, ούτε είδε κάποιον τραυματισμένο.
Ο Μπραντ Σνάιντερ, ο οποίος εκπροσωπεί την Πολιτεία του Ιλινόις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, βρισκόταν στην πόλη αυτή, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, όταν ακούστηκαν τα πυρά. «Τα μέλη της προεκλογικής ομάδας μου και εγώ μόλις είχαμε συναντηθεί, για την αρχή της παρέλασης, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί», έγραψε στο Twitter.
- Η περιοχή στην Αθήνα όπου νοικιάζεται διαμέρισμα 50 τ.μ για 1.100 ευρώ
- Παραβάσεις και ελλείψεις στη Βιολάντα από το 2020 «δείχνει» η Περιφέρεια Θεσσαλίας: Το έγγραφο «καμπανάκι»
- Εξελίξεις στην εξαφάνιση Λόρας: Πιθανότερο σενάριο να ταξίδεψε στη Γερμανία από την πρώτη μέρα φυγής της
- Τα νεότερα για τον τρίτο τραυματία στη Ρουμανία: Παραμένει διασωληνωμένος - Πότε θα επαναπατριστεί
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.