Μενού
  • Α-
  • Α+

Σκηνές πανικού στο Ιλινόις των ΗΠΑ λίγα λεπτά μετά την έναρξη της παρέλασης για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου, της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στην Αμερικανών. Αγνωστος άνοιξε πυρ με εκατοντάδες συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους στην παρέλαση να τρέχουν πανικόβλητοι για να αποφύγουν τους πυροβολισμούς.

Παρότι δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στοιχεία, το Fox 32 κάνει λόγο για θανάσιμους τραυματισμούς και πολλούς τραυματίες. Συγκεκριμένα σημειώνει πως δημοσιογράφος των Chicago Sun-Times είδε κουβέρτες να καλύπτουν τρία πτώματα και άλλους πέντε ανθρώπους τραυματισμένους και αιμόφυρτους κοντά στο περίπτερο της παρέλασης.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ένας μάρτυρας είπε ότι μέτρησε περισσότερους από 20 πυροβολισμούς. Η αστυνομία έλεγε στους ανθρώπους: «Διασκορπιστείτε. Δεν είναι ασφαλές να βρίσκεστε εδώ».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Οι άνθρωποι φώναζαν ότι υπάρχει ένας σκοπευτής», είπε μια κάτοικος του Χάιλαντ Παρκ, η Ντέμπι Γκλίκμαν, στο πρακτορείο Associated Press. «Έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε. Απλώς τρέξαμε. Έγινε χάος εκεί πέρα». Η Γκλίκμαν είπε πάντως ότι δεν άκουσε κανέναν θόρυβο, ούτε είδε κάποιον τραυματισμένο.

Ο Μπραντ Σνάιντερ, ο οποίος εκπροσωπεί την Πολιτεία του Ιλινόις στη Βουλή των Αντιπροσώπων, βρισκόταν στην πόλη αυτή, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, όταν ακούστηκαν τα πυρά. «Τα μέλη της προεκλογικής ομάδας μου και εγώ μόλις είχαμε συναντηθεί, για την αρχή της παρέλασης, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί», έγραψε στο Twitter. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA