ΔΙΕΘΝΗ
06/07/2022 00:09

Τουρκία: Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν - «Η Ελλάδα έχει αρχίσει να αποτελεί κίνδυνο και για εσάς» είπε στον Ντράγκι

Ο πρόεδρος της Τουρκίας βρήκε ως ευκαιρία τη συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι και έδειξε για ακόμα μια φορά πως δεν έχει την παραμικρή διάθεση να σταματήσει τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τουρκία: Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν - «Η Ελλάδα έχει αρχίσει να αποτελεί κίνδυνο και για εσάς» είπε στον Ντράγκι
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Αυτή τη φορά δεν ήταν το Αιγαίο, ούτε η αποστρατικοποίηση των νησιών. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βάλθηκε να αποδείξει πως το «οπλοστάσιό» του κατά της Ελλάδας είναι απεριόριστο. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι επισκέφθηκε την Άγκυρα και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε για να παίξει τα παιχνίδια του. «Η Ελλάδα έχει αρχίσει να αποτελεί κίνδυνο και για εσάς» είπε ο «Σουλτάνος» αναφερόμενος στις απωθήσεις των μεταναστών προς την Αδριατική.

«Ειδικά στο θέμα αυτό, στις απωθήσεις που επιχειρούν, δυστυχώς, η Ελλάδα έχει αρχίσει πλέον να αποτελεί κίνδυνο για την Ιταλία, πέρα από την Ευρώπη. Σε αυτές τις απωθήσεις, πού προσπαθούν τώρα να βρουν καταφύγιο όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι παράτυποι μετανάστες; Προσπαθούν να καταφύγουν στην Ιταλία. Μαζεύουμε αυτούς τους ανθρώπους από τις θάλασσες, κάνοντας το καλύτερο δυνατό κατά τη διάρκεια αυτών των απωθήσεων. Προσπαθούμε να τους σώσουμε, περισυλλέγοντας τους από τις θάλασσες. Όμως, το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην Ιταλία. Θα ήθελα να ακούσω και τις σκέψεις του κ. Ντράγκι σε αυτό το θέμα. Ορίστε κ. πρωθυπουργέ» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως αναφέρει το yenisafak.com και έδωσε το λόγο στον Μάριο Ντράγκι.

Ο Μάριο Ντράγκι εξέφρασε γι’ άλλη μια φορά την άποψη ότι η Ιταλία έχει φτάσει τα όριά της με τους μετανάστες που φτάνουν στη χώρα του εξ ανατολών της, από Τουρκία και Ελλάδα.

«Αυτό που λέω είναι ότι το θέμα της μετανάστευσης πρέπει να διαχειρίζεται με τρόπο ανθρώπινο, δίκαιο και αποτελεσματικό. Αυτά τα άτομα τα βλέπουμε στις θάλασσές μας, έρχονται με πλοία. Η συμπεριφορά μας από αυτή την άποψη είναι εξαιρετική. Φυσικά, είμαστε μια πολύ ανοιχτή χώρα από αυτή την άποψη, αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει αντιληπτό. Δεν μπορούμε να είμαστε απεριόριστα ανοιχτοί. Κάποιες φορές, η κατάσταση στη χώρα υποδοχής γίνεται πλέον αφόρητη» τόνισε ο Μάριο Ντράγκι μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ