Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Kazuki Takahashi, δημιουργός της επιτυχημένης σειράς κινουμένων σχεδίων «Yu-Gi-Oh!» που ενέπνευσε και το ομώνυμο επιτραπέζιο παιχνίδι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών. O Kazuki ήταν μόνος του διακοπές και άφησε την τελευταία του πνοή ενώ έκανε snorkeling, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Σύμφωνα με τους New York Times η σορός του βρέθηκε να επιπλέει την Τετάρτη έξω από τη Nago της νήσου Οκινάουα στην Ιαπωνία. Η Ακτοφυλακή διερευνά τις συνθήκες του θανάτου του Takahashi. 

Η επιτυχία του Yu-Gi-Oh!

Η επιτυχία του Takahashi στο πεδίου της τέχνης anime ήρθε όταν ήταν περίπου 20 ετών, όμως η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1996, όταν δημιούργησε τη σειρά «Yu-Gi-Oh!». Ο ίδιος είχε δηλώσει το 2019 πως όταν δημιούργησε το κόμικ, η αρχική ιδέα ήταν να δείχνει διαφορετικούς τρόπους μάχης μεταξύ των ηρώων κάθε εβδομάδα, όμως, δυο εβδομάδες αφού ξεκίνησε να σχεδιάζει στο χαρτί τους χαρακτήρες, αποφάσισε να κάνει τη σειρά να περιστρέφεται γύρω από ένα παιχνίδι ανταλλαγής καρτών. 

Τελικά, το ομώνυμο παιχνίδι, που έκανε την εμφάνισή του στις Ηνωμένες Πολιτείες το Μάρτιο του 2002, έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια με κάρτες στη χώρα, ανταγωνιζόμενο μάλιστα τα Pokemon. Η γκάμα προϊόντων που περιστρέφεται γύρω από την αρχική ιδέα του Takahashi, εκτιμάται να έχει βγάλει γύρω στα 17.1 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων και 960 εκατ. δολάρια σε πωλήσεις της σειράς manga που σχεδίασε ο Takahashi, σύμφωνα με το Newsweek

Ο επίσημος λογαριασμός Yu-Gi-Oh! στο Twitter εξέδωσε δήλωση αναφορικά με το θάνατο του Takahashi, λέγοντας πως «είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι στο άκουσμα του νέου του ξαφνικού θανάτου του κ.Kazuki Takahashi. Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για το υπέροχο σύμπαν του “Yu-Gi-Oh” που δημιούργησε, και οι σκέψεις μας είναι με τους οικείους του αυτή τη δύσκολη ώρα. Μαζί με τους αμέτρητους οπαδούς του, υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την κληρονομιά του “Yu-Gi-Oh” με όλη την αγάπη και φροντίδα που δικαιούται να έχει». 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA