Μενού
  • Α-
  • Α+

Πληθώρα αντιδράσεων προκάλεσε η είδηση πως ο Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει - παρόλο που παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της Βρετανίας - να κάνει γαμήλια δεξίωση στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία.

Διαβάστε ακόμη: Κύπρος: Το υπουργείο Υγείας έβγαλε συστάσεις για τον κορονοϊό σε γονείς, κουμπάρους και πεθερικά

Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν χθες στα βρετανικά μέσα, ο Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του Κάρι σχεδίαζαν να κάνουν μία γαμήλια δεξίωση στις 30 Ιουλίου με φίλους και συγγενείς στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Τσέκερς, παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του από το ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Οι αντιδράσεις στην είδηση ήταν πολλές και μάλιστα ακόμη και από τους κόλπους του κόμματος των Συντηρητικών, με έναν βουλευτή των Τόρις να δηλώνει στην Mirror: «Είναι απίστευτο, ότι ακόμη και μετά από όλη την κριτική που έχει δεχθεί ο Τζόνσον σχετικά με την ακεραιότητα και την εντιμότητα, ένας από τους λόγους που θα παραμείνει ως υπηρεσιακός ηγέτης να είναι το γαμήλιο πάρτι του στο Τσέκερς. Είναι ένα εθνικό περιουσιακό στοιχείο, όχι προσωπικό του σπίτι. Οι Τζόνσον θα πρέπει να κάνουν το σωστό και να βρουν έναν άλλον χώρο. Και ο Μπόρις θα πρέπει να κάνει το πιο αξιοπρεπές πράγμα και να φύγει αμέσως από το No 10».

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να υπερασπιστεί τον Μπόρις Τζόνσον, ο νεοδιορισθείς υπουργός Παιδείας πρότεινε πως είναι «άκομψο να είναι κανείς αρνητικός» σχετικά με τη γαμήλια δεξίωση στην εξοχική κατοικία του 16ου αιώνα στο Μπάκιγχαμ. «Τέτοια ιδιωτικά θέματα δεν επιβαρύνουν το δημόσιο ταμείο» είπε. «Νομίζω ότι είναι άκομψο να είμαστε αρνητικοί απέναντι σε δύο ανθρώπους που θέλουν να γιορτάσουν το γάμο τους και την αγάπη τους ο ένας για τον άλλον».

Μπόρις Τζόνσον και Κάρι Σίμοντς ψάχνουν άλλο μέρος για τη γαμήλια δεξίωση

Φαίνεται πως η οργή των Βρετανών στο πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον, ώθησε το ζευγάρι να πάρει την απόφαση να μην γιορτάσει στο Τσέκερς την επέτειο του γάμου τους. Υπενθυμίζεται πως το ζευγάρι παντρεύτηκε πέρυσι σε μια ιδιωτική τελετή στον καθεδρικό ναό του Ουεστμίνστερ με ελάχιστους καλεσμένους.

Σύμφωνα με την Evening Standard, το ζευγάρι θα γιόρταζε με εκλεκτούς καλεσμένους, με τη συνοδεία άφθονης σαμπάνιας, στην εξοχική κατοικία του πρωθυπουργού.

Τι θα γίνει με τα προσκλητήρια

Ένα ακόμη πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν ο Μπόρις Τζόνσον με την σύζυγο του Κάρι, είναι η λίστα των καλεσμένων. Οι προσκλήσεις για το λαμπερό πάρτι εστάλησαν πέρυσι, αλλά δεδομένου ότι πολλοί συντηρητικοί βουλευτές του Μπόρις ζήτησαν την παραίτησή του τις τελευταίες 48 ώρες και δήλωσαν πως δεν πιστεύουν στην ικανότητά του να ηγηθεί του έθνους, μπορεί να διαπιστώσουν ότι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι στη γαμήλια δεξίωση.

Μια πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε: «Το πάρτι θα πραγματοποιηθεί, αλλά η λίστα των καλεσμένων θα αποτελέσει πονοκέφαλο. Ο Μπόρις και η Κάρι έστειλαν τις προσκλήσεις πέρυσι, αλλά προφανώς οι πρόσφατες εξελίξεις σημαίνει πως κάποιοι που έλαβαν πρόσκληση δε θα είναι πλέον τόσο ευπρόσδεκτοι όσο ήταν κάποτε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA